Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Uddannelse

KU er førsteprioritet hos kvote 2-ansøgere

UDDANNELSE – Rekordmange ansøgere har søgt optagelse på KU via kvote 2. Mange vil derfor også få afslag.

De seneste år har Københavns Universitet oplevet en stigende interesse for optagelse via ’kvote 2’. Og den udvikling fortsætter i 2013, viser nye tal fra KU’s optagelsesstatistik.

For aldrig før har KU haft så mange kvote 2-ansøgere som i år. Antallet af personer, der har søgt optag på en af universitetets bacheloruddannelser via kvote 2, er således steget fra 8.375 personer i 2012 til 8.606 i 2013.

Til kunet.dk siger studiechef Claus Nielsen om den store interesse:

»Dette års kvote 2-søgning afspejler de meget store stigninger, der har været til Københavns Universitets uddannelser via kvote 2 de seneste år. Siden 2009 er antallet af kvote 2-ansøgninger til Københavns Universitets uddannelser steget med næsten 70 procent.«

KU vinder popularitetskonkurrence

Udover den stigende interesse for at uddanne sig på universitetet, kan studiechefen også glæde sig over, at KU står højt på kvote 2-ansøgernes ønskeseddel.

For andelen af førsteprioritetsansøgere er også steget. Mere end 50 procent af ansøgerne har således en KU-uddannelse som deres førstevalg.

Mange bliver skuffede

Den øgede interesse betyder dog også, at mange af ansøgerne om et par måneder vil få et skuffende svar. For kvote 2 leverer i dag gennemsnitligt 10 procent af de studerende på KU’s uddannelser. Tager man udgangspunkt i sidste års rekordoptag på 7500 studerende, betyder det altså kun cirka 800 af årets kvote 2-ansøgere vil blive tilbudt optagelse.

Enkelte af KU’s uddannelser har dog valgt at øge kvote 2-optaget i år. Det drejer sig blandt andet om Husdyrvidenskab, Idræt og Sociologi, der alle hæver andelen fra 10 til 20 procent.

Hele statistikken for kvote-2-ansøgningen kan læses på studier.ku.dk/optagelsesstatistik

Nicklas.lund@adm.ku.dk

Seneste