Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

KU får ikke bygninger, men ansvar for det indvendige

ØVRIGE MEDIER - Universiteter overtager ansvar for vedligeholdelse af bygninger - Ny formand for Grundforskningsfonden: Her er mine visioner - - Djøf: studiejobbere snyder sig selv - Norges største universitetsbyggeri nogensinde - S byder Østergaards bachelor-projekt trods.

Universiteter overtager ansvar for vedligeholdelse af bygninger

Regeringen har besluttet at lade universiteterne overtage det fulde ansvar og finansiering af den indvendige vedligeholdelse af bygningerne på universiteterne. Udviklingen er sket efter, at KU har bedt om at få lov at overtage bygningerne fuldstændig, men så langt har regeringen ikke villet strække sig. Nyheden findes på KUnet (kræver login). Bygningsstyrelsen skal dermed fortsat stå for den udvendige vedligeholdelse.

Ny formand for Grundforskningsfonden: Her er mine visioner

Hvordan sikrer vi, at vi udnytter hele talentmassen? Det spørgsmål og andre svarer Liselotte Højgaard, ny formand for Danmarks Grundforskningsfond, på, i en artikel på videnskab.dk. Fonden uddeler hvert år cirka 400 millioner kroner til dansk forskning.

Studiejobbere snyder sig selv

De studerende aner ikke, hvad deres rettigheder er i deres studiejob, advarer Djøf. De studerende har problemer med basale forhold, fx om der skal gå penge ind på den studerendes konto ved sygdom, og om der er krav på ferie. Djøf har lavet en undersøgelse, der afslører, at selv om de studerende har samme krav som alle andre, der er ansat på arbejdsmarkedet, så er langt de fleste ikke klar over det, skriver politiken.dk.

Norges største universitetsbyggeri nogensinde

På en mark uden for Oslo er nordmændene nu gået i gang med det, som norske ‘Teknisk Ukeblad’ på tu.no kalder for ‘landets største universitetsprojekt nogensinde’. De bygger nu ‘Senter for husdyrforsøk’ på marken, der i princippet bliver Norges største ‘gård’, og ifølge tu.no skal det være med til at finde grønne løsninger på den udfordring det er at skulle øge verdens madproduktion med 70 procent, for at skaffe mad nok til verdens voksende befolkning.

S byder Østergaards bachelor-projekt trods

Socialdemokraterne (S) deler ikke uddannelsesminister Morten Østergaards (R) begejstring for det såkaldte bachelorarbejdsmarked, skriver altinget.dk (kræver login). Østergaard kæmper for, at flere bacheloruddannelser skal kunne bruges direkte på arbejdsmarkedet, men forskningsordfører Mette Reissmann (S) tror ikke på, at det er det, politikerne skal satse på i det lange løb, og at det i øvrigt ikke er politikerne, der bestemmer det, men arbejdsmarkedet selv.

anfj@adm.ku.dk

Seneste