Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

KU får sin første tegneserie-ph.d.

NYHEDSOVERBLIK FREDAG - KU får sin første tegneserie-ph.d. - Eva Smith fylder 70 - Sydafrika har fejlet - Studier på fuld tid? Prøv de gule sider - KU har handlet konsekvent i Penkowa-sag.

KU får sin første tegneserie-ph.d.

»I starten tænkte jeg på tegneserier som litteratur med billeder. Det var jo litteraturvidenskab, jeg kom fra. Men tegneserien er en ting i sig selv, sin egen udtryksform, der ikke er som film, ikke som kunst, ikke som litteratur,« siger Rikke Platz Cortsen, KU, som snart bliver ph.d. i studiet af tegneserier, ‘doctor comics’, til Kristeligt Dagblad.
Kristeligt Dagblad, 31. august, side 4.

Eva Smith bliver 70

»Hvis det var lykkedes mig at få dem ud, ville jeg føle, at jeg havde udrettet noget vigtigt i mit liv,« siger juraprofessor Eva Smith til Berlingske om sit arbejde for at få asylansøgerbørn ud af de danske asyllejre. (Vi kan ikke linke til Berlingskes artikel, men her er en af vores om den kendte jurist).
Berlingske, 31. august, 1. sektion, side 32.

Sydafrika har fejlet

»Forestillingen om, at afslutningen på apartheid ville skabe et mere lige samfund, forblev en forestilling. De sorte accepterede i første omgang, at de fik den politiske magt, mens den økonomiske magt fortsat var på de hvides hænder. Efter devisen om, at går det frem for samfundet, så får vi alle noget ud af det,« siger professor Stig Jensen, KU, som gør status over det moderne Sydafrika, til Information.

Studier på fuld tid? Prøv de gule sider

Uddannelsesredaktør på Politiken, Jacob Fuglsang, mener, at universiteterne tilbyder deltidsuddannelser.

KU har handlet konsekvent i Penkowa-sag

KU får ros for håndteringen af Penkowa-skandalen af journalist Poul Pilgaard Johnsen, som afslørede Milena Penkowa i en artikel i Weekendavisen.
TV2 Lorry, 29. august.

Seneste