Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Videnskab

KU-forsker fik en Carlsberg-million tirsdag aften

NAVNE - Professor i Psykologi Claus Bundesen er blevet hædret for fremragende forskning, der har højnet forståelsen af psykiatriske lidelser.

Tirsdag aften var der fest på Glyptoteket, da Carlsbergfondet delte et par millioner ud til den fremragende grundforskning.

Det var ikke mindst en fest for KU-professor i psykologi, dr.phil. Claus Bundesen, der var den ene af to modtagere af en million kroner for sin banebrydende og internationalt anerkendte forskning. De 250.000 kroner er en personlig hædersgave.

Claus Bundesen modtog forskningsprisen inden for humaniora/samfundsvidenskab for sine bidrag til en dybtgående forståelse af vores opmærksomhedsprocesser. Han har udviklet en matematisk-psykologisk teori om visuel opmærksomhed, Theory of Visual Attention, der bruges ved diagnosticering af sygdomme i hjernen og af psykiatriske lidelser hos børn og voksne.

»Carlsbergfondet støtter den excellente grundforskning inden for humaniora, samfundsvidenskab og naturvidenskab, og de to prismodtagere er fremragende eksempler på forskningsfyrtårne på højt internationalt niveau inden for disse områder,« sagde bestyrelsesformand Flemming Besenbacher fra Carlsbergfondet.

Årets anden prismodtager var professor i astronomi, ph.d. Jørgen Christensen-Dalsgaard, Aarhus Universitet.

Forskningspriserne uddeles efter indstilling fra Det Kongelige Danske Videnskabernes Selskab og blev overrakt af Hendes Kongelige Højhed Kronprinsessen i Ny Carlsberg Glyptoteks Festsal.

uni-avis@adm.ku.dk

Seneste