Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Videnskab

KU-forsker ny formand for Danmarks Frie Forskningsfond

Forskningsbevillinger — David Dreyer Lassen er ny formand for Danmarks Frie Forskningsfond. Som professor på Økonomisk Institut forsker han i politisk økonomi og offentlig økonomi.

En ny formand skal fra 1. januar stå i spidsen for arbejdet i Danmarks Frie Forskningsfond (DFF) med at støtte de originale forskningsidéer.

Det bliver David Dreyer Lassen, professor på Økonomisk Institut ved Københavns Universitet. Her forsker han i politisk økonomi og offentlig økonomi.

Dvaid Dreyer Lassen afløser professor Peter Munk Christiansen, hvis formandsperiode udløber ved årsskiftet.

Erfaring fra internationalt forskningsmiljø

I en kortfattet pressemeddelelse fra DFF står der, at David Dreyer Lassen er en anerkendt forsker og har et solidt kendskab til det bredere forsknings- og universitetspolitiske område.

Han har praktisk erfaring med det forskningsrådgivende- og finansierende system, og så har han erfaring fra et internationalt forskningsmiljø, står der videre.

Uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers omtaler ham i pressemeddelelsen som en meget stærk profil, som ministeren er superglad for har takket ja til opgaven.

Forskere skal kunne forfølge deres idéer

Til Uniavisen oplyser DFF, at David Dreyer Lassen ikke ønsker at lade sig interviewe om sin nye opgave før efter 1. januar 2019.

Men i pressemeddelelsen siger han blandt andet:

»DFF udmønter risikovillige bevillinger i den størrelse, som de fleste forskere efterspørger og bidrager til at styrke dansk forskning nationalt og internationalt ved at give forskere mulighed for at forfølge deres idéer. Jeg glæder mig til at arbejde for at sikre den frie forsknings position i det danske forskningslandskab og videreføre et stærkt fokus på dens betydning for samfundet.«

David Dreyer Lassen har blandt andet haft flere forskningsophold ved Harvard University og modtog i 2016 KU’s UCPH Interdisciplinary Grant samt Eliteforskprisen. Han varetager en række tillidshverv og tiltrådte i 2017 som formand for Danmarks Frie Forskningsfond | Samfund og Erhverv og har været medlem af selvsamme siden 2014.

Seneste