Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

KU-forskernes sidste ord i valgkampen

NYHEDSOVERBLIK ONSDAG - KU-forskere taler løs dagen før valget - Forskere vil hindre antibiotika-resistens i Afrika - Eksperter undsiger liberal vækstplan

Forskere vil forhindre antibiotikaresistens i Afrika

Bakteriers resistens over for livsvigtig antibiotikabehandling er et stigende problem på det afrikanske kontinent. En ph.d.-studerende på Københavns Universitet har udviklet en ny kemisk analysemetode, der hurtigt kortlægger det præcise indhold i lægemidlerne.

Eksperter undsiger liberal vækstplan

Liberal Alliance bliver nu undsagt af de kilder, som partiet henviser til i deres reformplan. Det gælder blandt andet forskere fra Velfærdskommissionen og Skattekommissionen, som professor Peder Andersen fra KU, der ikke genkender de forslag, de har formuleret, i politikken.
Jyllands-Posten 14. september, s. 4.

Rød blok: Universiteter skal ikke tilpasse sig erhvervslivets behov

Kandidaterne fra blå blok vil erhvervsrette uddannelserne yderligere, men de er splittede, når det handler om strategisk forskning, skriver Ingeniøren.dk.

KU-forskere taler løs om valget

En række KU-forskere udtaler sig i dag om valget:

Partiforsker Sigge Winther Nielsen mener, at den V-ledede regering til enhver tid vil forsvare sine liberale bedrifter, ofte med henvisning til borgernes frie valg mellem offentligt og privat (Berlingske 14. september 2011, s. 10). Sigger Winther Nielsen har også undersøgt, hvad det egentlig er, der motiverer vælgerne til at stemme, som de gør? (Politiken 14. september 2011, kultur, s. 1)

Lektor Lars Hovbakke skriver i et debatindlæg, at afslutningsdebatterne i valgkampen kan have betydning for de politikere, som har en særlig evne til at komme med et afgørende nyt og markant formuleret budskab (Berlingske 14. september 2011, 1. sektion, s. 26).

Samme Lars Hovbakke og lektor Lars Bille mener begge, at vi i år ser historisk mange kandidater fra fremtrædende politiske familier stille op til valget.

Valgforsker Karina Kosiara-Pedersen er ikke i tvivl om, at det kan have indflydelse på valgresultatet, at fordelingen af reklameforbruget er blevet mere ligelig mellem rød og blå blok. Link til artikel i Børsen (kræver abonnement).

Professor Kirsten Ketscher siger i Politiken, at fagforeningen FOA og Fødevareforbundet NNF har en god chance for at vinde over staten, hvis de rejser erstatningssager, som de har varslet at gøre, hvis efterlønsreformen gennemføres.

ser@adm.ku.dk

Seneste