Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

KU går frem i ny ranking

RANGLISTE – Københavns Universitet er nu nummer 135 i verden på Times Higher Education World Ranking efter at være droppet til nummer 177 sidste år, da kriterierne blev ændret.

Rutsjebaneturen fortsætter for Københavns Universitet (KU) på en af verdens mest indflydelsesrige ranglister over verdens bedste universiteter.

Times Higher Education World Ranking offentliggjorde ved midnatstid årets liste, og den rangerer KU som nummer 135 i verden. Sidste år var placeringen nummer 177, og ændringen af kriterierne, der ligger til grund for rankingen, fik skylden for den voldsomme tilbagegang fra nummer 51 i 2009.

Se hele listen her.

Stadig efter Aarhus

Trine Højbjerg Sand, der arbejder med ranking ved Det Internationale Kontor på KU, venter på de mere detaljerede data fra Times, før hun kan analysere resultatet nærmere, men indtil videre glæder hun sig over, at KU er gået 40 pladser frem.

»Vi ville gerne have været tilbage i top 100, men det er da en start,« siger hun til University Post.

Københavns Universitet må dermed for andet år i træk se sig slået af Aarhus Universitet (nummer 125) som det højest rangerende danske universitet. DTU er nummer 178, og som noget nyt er også nummer 200-400 oplistet. SDU er med blandt nummer 251-275, og Aalborg befinder sig blandt nummer 301-350.

Svenskerne bedst i Skandinavien

I Skandinavien bliver KU også overgået af svenske Karolinska (nummer 32 i verden), Lund (nummer 80) og Uppsala (nummer 87) samt Helsinki Universitet på 91. pladsen.

Listen er vanen tro domineret af amerikanske universiteter med CIT-Californien som en ny nummer et, men med Harvard og Stanford lige i hælene.

Oxford er som nummer fire højest rangerede i Europa tæt fulgt af Cambridge på sjette pladsen..

clba@adm.ku.dk

Seneste