Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

KU har 75 dage til at finde 35 akutjob

LEDIGHEDSHÅNDSRÆKNING - Københavns Universitet skal inden 1. juli have skabt 67 akutjob. Indtil videre har universitetet ansat 32 personer fra målgruppen.

Som konsekvens af regeringens akutplan blev Københavns Universitet før nytår pålagt at oprette 67 akutjob – job særligt rettet mod de ledige dagpengemodtagere, der er i risiko for at opbruge dagpengeretten.

LÆS OGSÅ: ’ KU skal oprette 67 akutjob’

Københavns Universitet har nu offentliggjort de statistiske oplysninger om universitets indsats til og med 15. marts. Og tallene viser, at KU i perioden har ansat 32 personer i akutjob, der dækker alt fra fuldmægtige, it-medarbejdere, rengøringspersonale og universitetsbetjente.

Derudover er yderligere 20 stillinger slået op. Ansættelsesprocessen er i disse tilfælde dog endnu ikke er færdiggjort.

KU: Vil gå langt for at levere

Specialkonsulent i KU’s HR og Organisationsafdeling, Louise Hammer, fortæller, at det samlede antal akutjob skal være tilvejebragt senest 1. juli.

KU forventer ikke umiddelbart konsekvenser, hvis det ikke lykkedes at ansætte 35 personer fra akutjob-målgruppen inden da. Men, understreger Louise Hammer, det er stadig en central prioritet for universitetet at leve op til målet.

»Hvis vi ikke opfylder kvoten på 67 akutjob, vil konsekvensen være tab af tillid mellem ministeren og KU. Vi har garanteret at løse opgaven, og vi vil gå langt for at levere de lovede ansættelser,« siger Louise Hammer.

972 akutte afslag. 3961 generelle ‘nej tak’

Det kommer sandsynligvis ikke til at skorte med ansøgere til universitetets fremtidige akutjob. For i alt har 1004 personer fra målgruppen ansøgt de indtil nu opslåede akutstillinger. Men kun 32 af dem er blevet ansat.

KU-stillingerne har dog også nydt stor interesse fra ledige, der falder uden for akutplanens rammer.

3970 ansøgere uden for den intenderede målgruppe har således søgt stillingerne. Den gode nyhed til disse ledige er, at nogle ansøgere fra den gruppe faktisk har fået job på KU. Den dårlige er, at det samlet set kun drejer sig om ni personer.

Årsagerne til, at KU i disse ni tilfælde har valgt at besætte en planlagt akutstilling med en ansøger udenfor målgruppen, vil Louise Hammer ikke uddybe. Universitetet udtaler sig ikke de konkrete sager, men hun understreger, at det er en afgrænset målgruppe, som kan ansættes i akutjob.

Nicklas.lund@adm.ku.dk

Seneste