Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

KU har skabt en talesprogsbutik

NYHEDSOVERBLIK TORSDAG - KU har skabt en talesprogsbutik - Forskningscentre: 585 millioner til excellente forskere - SF åbner for ændring af 12-skalaen - Forskere kan ikke konkludere på selvhelbredende kræft - Russerne kommer.

KU har skabt talesprogsbutik

Sprogforskere på Københavns Universitet (KU) har sammen med to kandidatstuderende skabt en talesprogsbutik særligt rettet mod folkeskolernes ældste klasser og gymnasieuddannelserne. På varehylderne ligger der talesprog fra højstemt dansk til fuck-terminologi, skriver Politiken.

Forskningscentre: 585 millioner til excellente forskere

Så har Danmarks Grundforskningsfond besluttet sig for at investere 585 millioner kroner i 11 nye Centers of Excellence. KU får fem forskningsledere. Se på Nyheder.ku.dk listen med forskere, der modtager midler.

SF åbner for ændring af 12-skalaen

12-skalaen har ikke virket efter hensigten, og SF åbner derfor for revision af den nugældende skala, skriver Altinget.dk. Tina Nedergaard, der var uddannelsesordfører for Venstre, da karakterskalaen blev indført i 2006, mener ikke, at der er grund til ændringer.

Forskere kan ikke konkludere på selvhelbredende kræft

Flere eksperter, herunder professor Elsebeth Lynge fra Københavns Universitet, Institut for Folkesundhedsvidenskab, Center for Epidemiologi og Screening, kritiserer forskningskonklusioner fra Nordisk Cochrane Center, skriver Information. Konklusionerne viser, at kvinder ikke behøver at få fjernet deres bryster for at blive helbredt for brystkræft.

Russerne kommer

De herrer Dostojevskij, Tolstoj og Tjekhov er populære på de danske teaterscener i dette efterår. Baggrunden kan være ‘denne tids tiltagende krisebevidsthed og behovet for at udforske dybden i den menneskelige psykologi som et modspil til medievirkelighedens overfladiskhed’, og trenden fortsætter nu ind i de akademiske kredse, skriver Information, side 3, torsdag den 13. oktober 2011

Seneste