Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

KU indsætter vagtværn efter trusler og tyverier på campus

SIKKERHED — Tyverier og truende adfærd rettet mod personalet og de studerende på Center for Sundhed og Samfund får nu Københavns Universitet til at indsætte sikkerhedsfirmaet, G4S, for at øge sikkerheden.

De ansatte og studerende på Center for Sundhed og Samfund (CSS) i Øster Farimagsgade bliver nu mødt af uniformerede vagter, når de skal på job eller til undervisning.

Det er G4S, der med sine 625.000 ansatte er verdens største sikkerhedsfirma, som har posteret vagter på CSS, der huser Det Samfundsvidenskabelige Fakultet samt Folkesundhedsvidenskab.

»Indsættelsen af vagter har til formål at sikre trygheden for både de ansatte og studerende,« siger Stig Andersen, der er driftschef for Campus Service.

Tyverier og trusler

Ifølge Stig Andersen har der det sidste stykke tid været en del tilfælde, hvor hjemløse af udenlandsk herkomst er trængt ind på campus, hvor de enten stjæler eller overnatter på campusområdet.

»De udviser en truende adfærd, når personalet konfronterer dem og forsøger at smide dem ud,« siger han.

Desuden har et ukendt antal unge stået bag en række småtyverier, hvor de ligeledes har opført sig truende overfor personalet, når det er blevet opdaget, fortæller Stig Andersen.

»Derfor ser vi et behov for uniformerede vagter, der enten kan håndtere situationen selv eller tage kontakt til politiet, hvis der er behov for det,« siger han.

De udviser en truende adfærd, når personalet konfronterer dem og forsøger at smide dem ud

Stig Andersen, driftschef på CSS

Seksuelle krænkelser på Frederiksberg

Ifølge driftschefen har KU de sidste cirka halvandet år haft en aftale med G4S, der går ud på at vagter fra firmaet kan indsættes efter behov.

Det er ikke første gang, at det har været nødvendigt.

I september sidste år kunne Uniavisen berette, at en række kvindelige studerende havde indberettet, at de havde oplevet at blive antastet seksuelt Frederiksberg Campus, hvor det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet har lokaler.

De blev antastet af grupper af unge mænd, når de skulle til fredagsbar, og fakultetet reagerede ved at opfordre de kvindelige studerende til ikke at færdes alene på campus og ved at indsætte vagter.

KUs brug af G4S har tidligere været problematiseret, blandt andet fordi virksomheden i 2010 blev beskyldt for at muliggøre tortur og have delagtighed i opretholdelsen af ulovlige bosættelser på den besatte Vestbred.

Seneste