Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Kultur

KU KUL … Kulturnat!

Kom og oplev et tohovedet grisefoster, smag Claus Meyers suppe i Botanisk Have eller få tjek på din lungefunktion. Det er bare nogle af de arrangementer, som Københavns Universitet byder velkommen til på Kulturnatten

Fredag den 9. oktober 2009 har du mulighed for at opleve Københavns Universitet (KU) bag kulisserne. Fakulteter, institutter og museer byder velkommen til en aften og nat proppet med indtryk og udtryk.

Tag for eksempel et smut forbi Botanisk Have i tidsrummet 18.00-24.00. Her kan du udfolde dine kunstneriske evner ved at være med til at male et fællesmaleri på 20 meter. Og når malerhjernen presser på, så læg penslen og slå et smut forbi Claus Meyer, som har suppeudskænkning i Haven.

Nu når vi er ved smagssansen, hvorfor så ikke få testet om du er en super-smager? Det er muligt på Sansebaren. Her kan du afprøve din smags-, lugte-, høre-, syns- og følesans. Sansebaren finder du på Institut for Fødevarevidenskab, Rolighedsvej 30, stuen, klokken 18.00-22.00.

Mød en firbenet ælling

Du kan også få testet dine lunger på Kulturnatten. På Medicinsk Museion kommer der besøg fra Lungeforeningen, som udfører lungefunktionsmålinger på gæsterne ved aftenens arrangement på Bredgade 62, klokken 18-24.

KU inviterer dig også på opdagelse i sin misfostersamling. Her kan du blandt andet møde en firbenet ælling, en enøjet kalv og et tohovedet grisefoster. Find dine freaks i Patologisk samling på Ridebanevej 3, kælderen, klokken 19-22.

Du får også mulighed for at lege forsker på Det Biovidenskabelige Fakultet. Alle gæster får udleveret hvide kitler, planter og kyndig vejledning til at gensplejse egne planter. Denne forlystelse foregår i lokale D-71 på Thorvaldsensvej 40, klokken 18-22.

Knivstik eller skudhul? Vælg selv

På Det Humanistiske Fakultet på Amager er der gys og gru på programmet. Når dørene bliver slået op klokken 18.00, kan børn (og voksne) blandt andet opleve undergrundsgys i fakultetets kældre og få læst højt af det færøske folkesagn ‘Sælkvinden’. En skræmmende combo.

Og fra klokken 18.30-21.30 kan du på uhyggelig vis få sminket dit eget skudhul eller væskede snitsår. Hvis det hele er blevet lidt for uhyggeligt, så tag til Thorvaldsensvej 40 og få dulmet nerverne. Her kan du høre historien bag fremstilling af øl og vin – og det er tilladt at smage på varerne. Kom klokken 18.30, 20.00 eller 21.30. Her er der et begrænset deltagerantal.

Med et Kulturpas til 85 kroner i hånden kan du komme ubekymret ind til alle Kulturnattens arrangementer. Derudover kører du gratis med bus, S-tog og Metro i hele hovedstadsområdet fra klokken 17.00-02.00. Kulturpasset køber du på S-togstationer, museer og biblioteker i København og på Frederiksberg.

Læs mere om KU’s program for Kulturnatten.
Kort over Københavns Universitet.
Her kan du læse mere om Kulturnatten.

Seneste