Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

KU letter på låget til pengetanken

NYHEDSOVERBLIK FREDAG - KU letter på pengetankens låg - Kivimäki chokeret over spionagedom - KU vil sætte ikke-forskere bag katederet - Studiechef Claus Nielsen anbefaler gratis praktik.

KU letter på pengetankens låg

Bestyrelsen på Københavns Universitet (KU) skal på sit næste møde den 7. juni godkende en ny fond, der skal pumpe 120 millioner kroner ud årligt til tværgående forsknings- og uddannelsessamarbejder. Det skriver Ingeniøren.dk, og anledningen er, at KU’s egenkapital ved udgangen af første kvartal 2012 var på 1.022 millioner kroner, men universitetet mener kun at have behov for en egenkapital på 660 millioner.

Kivimäki chokeret over spionagedom

Uniavisen.dk har skrevet om den finske KU-professor Kimo Kivimäki, der i går fik sin dom for spionage, men andre medier har selvfølgelig også bidraget. For eksempel skrev Jyllands-Posten i går, at Kivimäki er chokeret over dommen, og han udtaler, at retten åbenbart er gået med på PET’s paranoide verdensopfattelse. I en anden artikel skrev Jyllands-Posten, at KU ikke ønsker at kommentere spionagedommen, men først vil afvente en eventuel anke. Den angiveligt eneste forsker, der endnu har udtalt sig offentligt om sagen, er KU-professor Ole Wæver fra Institut for Statskundskab, der til Information siger, at sagen giver anledning til frygt og selvcensur, da der ikke er klare grænser for, hvad man må og ikke må.

KU vil sætte ikke-forskere bag katederet

KU vil sikre alle studerende mindst 12 timers undervisning fra 2014, men det er ikke sikkert, at det bliver med forskere som undervisere. Om kort tid bliver universiteternes treårige udviklingskontrakter med uddannelsesministeren offentliggjort, og Hanne Harmsen, leder af den overordnede uddannelsesstrategi på KU, forklarer, at de 12 timer er sat som grænse, fordi det er opfattelsen, at der på visse fag har været for lidt undervisning, men undervisningen kan også have form af gæsteforelæsninger eller virksomhedsbesøg. DR, P1 Orientering, kl. 16:10, torsdag 31. maj 2012

Studiechef Claus Nielsen anbefaler gratis praktik

Et stigende antal universitetsstuderende vælger at gå i ulønnet praktik på det pressede arbejdsmarked, men studiechef Claus Nielsen på KU vil ikke råde de studerende fra at gøre det, selvom studerende som Katrine Pram Nielsen føler sig en smule udnyttet. Hun frygter, at hun kan medvirke til at presse de ansatte ud, men det mener Claus Nielsen ikke. DR, P3 Nyhederne, kl. 12:00, torsdag 31. maj 2012.

Seneste