Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

KU-magister fortryder bitterligt sin uddannelse

NYHEDSOVERBLIK MANDAG - KU-magister fortryder bitterligt sin uddannelse - SF: brug universiteters seks milliarder opsparede kroner - DTU åbner lobbykontor i Bruxelles - Opfordring til forskere: Samarbejd med dine fjender.

KU-akademiker fortryder bitterligt sin uddannelse

Christian Stokbro Karlsen, mag.art. fra KU, giver ikke en døjt for politikernes snak om, at uddannelse er godt for Danmark, godt for væksten og godt for den enkelte som en vej ud af ledighed. Efter uddannelsen har han været postbud i fire år og arbejdsløs i et. Hans ansøgninger til job som renovationsarbejder er blevet afvist med den begrundelse, at han er overkvalificeret. Han siger til avisen.dk, at hans uddannelse er det dummeste, han har gjort, og at han havde været meget bedre stillet uden. Derudover har det været en skuffelse rent menneskeligt at opdage, at han har fordybet sig i en uddannelse, som samfundet slet ikke er gearet til, at han kan bruge til noget som helst.

SF: brug universiteters seks milliarder opsparede kroner

Hellere i dag end i morgen bør den store sammensparede egenkapital hos universiteterne gå til deres kerneopgaver som forskning og undervisning og ikke til at polstre deres bankkonti. Det skriver SF-forskningsordfører Jonas Dahl i et indlæg på Altinget.dk. Han anerkender, at det førhen var fornuftigt af universiteterne at polstre sig imod de ustabile økonomiske tilstande, der herskede under den forhenværende regering. DTU alene betaler en million euro til kontoret, der skal arbejde målrettet på at gøre de europæiske politikere i EU opmærksomme på nødvendigheden af at satse på den teknisk-videnskabelige forskning og udvikling, skriver Ingeniøren.dk. Kontoret skal også hjælpe forskere til at byde ind på projekter til EU’s kommende rammeprogram for forskning Horizon 2020, der træder i kraft i 2014.

Opfordring til forskere: Samarbejd med dine fjender

Den nobelprisvindende (social)psykolog Daniel Kahneman kritiserer sit eget forskningsområde for at være alt for lidt opmærksomt på, hvor sårbar socialpsykologien er blevet for angreb på socialpsykologiens forskningsmæssige lødighed, skriver Ingeniøren.dk. Hans kritik kommer efter, at flere socialpsykologer er blevet afsløret i at have manipuleret med data, og det har vist sig meget nemt at gøre det, fordi socialpsykologiske forskningsresultater ikke reproduceres i andre laboratorier i tilstrækkelig høj grad. Der er også mange eksempler inden for socialpsykologien på, at bizarre opdagelser er blevet gjort alment kendte, selv om deres betydning er meget lille og slet ikke gælder for alle mennesker. Alligevel er de blevet indarbejdet i den folkelige mytologi som ‘sandheder’. Daniel Kahneman har skrevet en e-mail til et stort antal kolleger med forslag til, hvordan forskerne kan ændre på psykologiens status.

Seneste