Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

KU render med to EliteForsk-priser

NYHEDSOVERBLIK TORSDAG - KU render med to EliteForsk-priser - Medicinstuderende dumper politikeres lokkeplan - Sådan fik zebraen sine striber - Danmark i front på industriel innovation.

KU render med to EliteForsk-priser

I dag uddeler Det Frie Forskningsråd fem EliteForsk-priser ved et arrangement i Glyptoteket i København i dag. De to af priserne går til to professorer fra Københavns Universitet (KU): Hans Bräuner-Osborne fra Institut for Molekylær Lægemiddelforskning og Peter Norman Sørensen fra Økonomisk Institut. KU har lavet en grundig beskrivelse af de to KU-forskere, og blandt øvrige medier har Jyllands-Posten en kort beskrivelse af alle fem prismodtagere og deres arbejde.

Medicinstuderende dumper politikeres lokkeplan

Flere studiepladser på medicinstudierne i Aarhus og Aalborg giver ikke flere læger i yderområderne, fordi det tager 16 år, før der vil komme flere praktiserende læger ud af forslaget, mener de lægestuderende. Tværtimod frygter de arbejdsløshed, skriver Berlingske.

Sådan fik zebraen sine striber

Thomas Pape, lektor ved KU og leder af Insektafdelingen på Zoologisk Museum, fortæller til Berlingske, at zebraens striber giver den en evolutionsmæssig fordel, fordi den så kan undgå de blodsugende klæg-insekter og derfor har mere overskud til at reproducere. Eksperimenter fra ungarske hestestalde, gengivet i tidsskriftet Experimental Biology, viser, at klægene orienterer sig efter polariseret lys, og klægene finder simpelthen zebraens smalle striber mindre tiltrækkende. Berlingske, side 12, torsdag 9. februar 2012.

Danmark i front på industriel innovation

Peder Andersen, professor ved KU, påpeger, at Danmarks styrke som international samarbejdspartner i industriel innovation er vigtig at holde fast ved, og af samme årsag bør man ikke tage midler fra forskningsområderne. EU-Kommissionen fremlagde i går sit årlige evaluerings-scoreboard over de europæiske lande, som klarer sig bedst i forhold til industriel fornyelse. Her er Danmark med en andenplads endnu en gang blandt de bedste, kun overgået af Sverige. DR P1 Orientering, kl. 17:10, tirsdag 7. februar 2012.

Seneste