Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

KU skal oprette 67 akutjob

HJÆLP TIL LEDIGE – Det kommer til at koste Københavns Universitet seks til ti millioner kroner at ansætte de 67 nye medarbejdere. Pengene skal KU finde i sine egne kasser.

Regeringens plan om at redde ledige dagpengemodtagere fra at miste dagpengene, betyder at Københavns Universitet (KU) skal oprette 67 akutjob.

Det fremgår af et notat præsenteret for universitetets Hovedsamarbejdsudvalg.

Det er Moderniseringsstyrelsen, der har fordelt den statslige kvote på 1.200 akutjob mellem ministerområderne, der så igen har sendt opgaven videre.

Koster millioner

Et akutjob er en ordinær stilling af mindst 13 ugers varighed målrettet ledige medlemmer af en arbejdsløshedskasse, hvis dagpengeret udløber inden for højst 13 uger i perioden fra den 1. oktober til den 1. april 2013 og senest den 30. juni 2013.

Det fremgår af notatet, at KU modtager ikke finansiering til oprettelse af akutjobbene, men skal finde pengene inden for de eksisterende rammer.

Det vurderes, at lønomkostningerne vil beløbe sig til seks til ti millioner kroner, der ikke er regnet ind i budgettet for 2013.

Akutjobbene får ikke betydning for opgørelsen af den administrative besparelse som regeringen har pålagt KU at gennemføre, understreges det.

Læs Nyt krav fra ministeriet: Spar 80 millioner på ledelse og administration

clba@adm.ku.dk

Seneste