Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Uddannelse

KU-studerende giver studiemiljøet gode karakterer

STUDIEGLÆDE - Københavns Universitet har netop offentliggjort en undersøgelse, som viser, at 90 procent af de studerende på universitetet er glade for deres uddannelse. Omkring en femtedel af de studerende har deltaget i undersøgelsen.

Med Studiemiljøundersøgelsen 2010 gør Københavns Universitet (KU) status over de studerendes tilfredshed med deres uddannelse, det fysiske, psykiske og æstetiske undervisningsmiljø, handicapforhold og laboratoriesikkerhed.

Ud af 40.756 studerende har 7713 studerende svaret på spørgeskemaet – det vil sige lidt under 20 procent. Af dem er 90 procent enten tilfredse eller meget tilfredse med deres uddannelse som helhed.

Tilfreds rektor

De studerendes svar er ifølge rektor Ralf Hemmingsen et godt værktøj i arbejdet med at udvikle fremtidens studie- og undervisningsmiljø.

»Det er glædeligt at se, at de handlingsplaner, som vi lavede – og nu har gennemført – efter undersøgelsen i 2007, kan aflæses positivt i dette års undersøgelse. Nu skal vi så i gang med at sætte nye projekter i gang på de enkelte fakulteter. Fra centralt hold arbejder vi også med studie- og undervisningsmiljø via projekt ‘Den gode uddannelse’,« siger Ralf Hemmingsen i en pressemeddelelse i dag.

Selvom Ralf Hemmingsen mener, at KU har grund til at være stolt af resultatet, er der også ting, som kan gøres bedre:

»Det gælder især de fysiske forhold, som for eksempel muligheden for strømtilslutning til bærbare computere, pladsforhold og indretning samt temperaturniveauerne i undervisningslokaler. Og så viser rapporten, at vi især har en udfordring, når det gælder de internationale studerende, hvor lidt over halvdelen oplever dårlig kontakt med de danske studerende.«

Fremtidens jobfest eller jobflop

Trods den økonomiske krise scorer de studerendes syn på fremtidsudsigterne som færdiguddannet også højt i undersøgelsen. Således svarer 86 procent, at de er tilfredse eller meget tilfredse med deres fremtidsudsigter.

De studerende på Det Farmaceutiske Fakultet er mest optimistiske, mens humanisterne ser mindre lyst på de fremtidige jobmuligheder.

I Danske Studerendes Fællesråd (DSF) er optimismen dog svær at spore:

»En masse samfundsdebattører siger pt., at der bliver brug for unge veluddannede i fremtiden. Men lige nu er virkelighedens Danmark, at der er kæmpe ungdomsarbejdsløshed, og dimittenderne risikerer at ende i langtidsledighed,« siger formand for DSF Magnus Pedersen i dag til Urban og tilføjer: »Så jeg er bange for, at det, vi hører i medierne, ikke afspejler, hvilken fremtid vi studerende står over for nu.«

Læs hele undersøgelsen her

khkr@adm.ku.dk

Bliv opdateret med nyheder om Københavns Universitet i Universitetsavisens nyhedsbrev.

Seneste