Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

KU til stafet

Over 50 hold fra Københavns Universitet havde meldt sig til den store firmastafet i Fælledparken. Universitetsavisen heppede med fra sidelinjen

Den 1. september svedte og kæmpede 250 ansatte fra KU sig igennem årets store firmastafet i København – også kendt som DHL-løbet. Hvert holds fem løbere skulle stå distancen: fem kilometer.

Ikke alle KU’er var med for hyggens skyld. Et hold kæmpede ekstra hårdt og endte på en imponerende 11. plads ud af 3.000 hold.

Det gav dog ikke anledning til ubegrænset jubel, mente holdets anfører, Mette Skovbro der er specialestuderende på Medicinsk Fysiologisk Institut på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet

»Vi er jo ikke helt tilfredse. Sidste år blev vi nummer to, så det er en kraftig nedgang.«

Men der er en undskyldning for det ‘ringe’ resultat.

»Det lykkedes os kun lige at få samlet et hold i år, og vi var kun tre, så på den baggrund kan vi godt være stolte af resultatet.«

Holdets hemmelige motivation er åbenbart pres fra kollegaerne.

»Der er jo et vist forventningspres fra vores kollegaer efter sidste års resultat, men ud over det gør vi det også for æren,« fortæller Mette Skovbro der på sit holds vegne håber på et comeback til næste år.

Stemninger fra fælleden
En større festivalplads er skudt op i Fælledparken i anledning af løbet. Her kan deltagerne leje sig ind i et telt for at heppe på kolleger og nyde en bid mad og et glas efter strabadserne rundt på fælleden.

I blok 22 vajer små KU-flag. Teltet summer af aktivitet. Folk står og sidder i små grupper og snakker om det kommende løb. Der er et bredt snit af løbere, fra dem der allerede har åbnet dagens første øl og bare er tilfredse med at krydse målstregen til de proffe sprintere der ivrigt diskuterer stigningen i deres formkurve.

Så lyder et fjernt pistolskud, og alle kigger op. Løbet er i gang.

Lidt over et kvarter senere kommer en motorcykel kørende. Bag den har den første deltager indledt sin slutspurt. Han jubles i mål af tilskuerne langs teltrækkerne.

Flere og flere løbere følger efter indtil en konstant strøm bevæger sig forbi KU’s telt. Af og til bryder tilskuerne ud i klapsalver når et kendt ansigt løber forbi.

Mens solen forsvinder bag træerne, bliver stadig flere løbere færdige. Røde i hovederne og svedende i den sidste sol, vakler de storsmilende ned til de ventende kollegaer der står klar med spørgsmål om turen og, selvfølgelig, tiden.

Da mørket falder på og den sidste løber klappes i mål, vendes blikket mod nattehimlen. Anstrengelserne afsluttes med et stort festfyrværkeri. De trætte deltagere jubler begejstret mens den københavnske nattehimmel gang på gang eksploderer i farver.

Til sidst lyder et sidste brag over Fælledparken hvorpå folk med ømme ben vandrer hjem til en velfortjent god nats søvn.

Seneste