Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

KU vil gøre Nørre Campus til en tillokkende skive København

DEBAT FOR FOLKET - Nørre Campus er ikke ret spændende om aftenen. Men sådan behøver det ikke altid være, mener Københavns Universitet, Videnskabsministeriet og Københavns Kommune, som indbyder til debat om områdets fremtid torsdag

Det er hårdt at sige det, men der er ikke ret meget, der trækker efter lukketid i det vidtstrakte universitetsområde langs med Rigshospitalet og Fælledparken. Om aftenen er der slet og ret temmelig kedeligt.

Og så er området til overflod hakket godt og grundigt igennem af nogle store gennemfartsveje til massiv biltrafik i et hastighedsniveau et godt stykke over det, man normalt forventer i en byzone.

Den gode nyhed: Københavns Universitet, kommunen og Videnskabsministeriet har besluttet at slå hovederne sammen for at få området til at svinge mere. Universitet og ministerium vil gerne have et mere attraktivt studie- og arbejdsmiljø, og Københavns Kommune vil gerne have glade borgere, der gider færdes i hele hovedstaden.

Bestem selv over Nørre Campus’ fremtid

Hyperbolen er serveret fra værterne: Der skal være ‘sprudlende byliv, nyskabende iværksætteri og højteknologiske forsknings- og uddannelsesmiljøer’. Området skal være en ‘vidensbydel med fokus på sundhed’. Det lyder givetvis luftigt for nogle, men byudvikling er heller ikke helt let.

Og beslutningstagere og planlæggere vil gerne have nogle idéer på bordet.

Flere caféer? Mere lys? Sport om aftenen? Stisystemer (eventuelt over eller forbi de frådende bilkøer)? Et blomstrende erhvervsliv? Cykellapningscentral? Eller noget tredje? Eller fjerde? Hvilken slags bydel ville du selv kunne lide at traske rundt i? Tag til debatmøde på torsdag og fortæl om det, eller bliv klogere.

Idékonkurrence

Som afsæt til diskussion vil Københavns Universitet og Rigshospitalet også selv præsentere mødedeltagerne for de planer, man allerede er i gang med at udvikle for området.

Arrangørerne lover, at debatmødet kommer til at påvirke den videre proces. Næste skridt bliver en stor idékonkurrence til februar for arkitekter, designere og andre kreative hoveder i stil med den, der for kort tid siden mundede ud i en stribe interessante bud på det planlagte Statens Naturhistoriske Museum ved Botanisk Have.

Hvornår
Torsdag den 19. november klokken 19.00 -21.00.
Hvor
Kantinen i Panum, Blegdamsvej 3B.
Læs mere
www.campus.ku.dk/vidensbydel

chz@adm.ku.dk

Seneste