Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Uddannelse

KU vil styrke undervisningsområdet - vicedirektør for uddannelse siger op

FRATRÆDELSE - KU offentliggjorde for nyligt, at der skal ansættes en ny prorektor for uddannelse. Nu, få uger senere, meddeler nuværende vicedirektør for uddannelse, Hanne Harmsen, at hun fratræder sin stilling ved udgangen af april måned.

Siden 2007 har navnet Hanne Harmsen været synonym med uddannelse på Københavns Universitets. Her tiltrådte hun nemlig stillingen som universitetets vicedirektør for uddannelse.

Ansættelsen blev dengang begrundet med, at Hanne Harmsen – der kom fra en stilling som forskningsdekan på Handelshøjskolen ved Århus Universitet – var den rette til at skabe resultater indenfor uddannelsesområdet. Et område som KU har satset markant på de seneste år.

Det seneste aspekt af denne satsning offentliggjordes den 19. marts. Her kunne rektor Ralf Hemmingsen til KU’s intranet nemlig fortælle, at der fra sommer skal ansættes en prorektor med særligt ansvar for uddannelsesområdet.

»Vi har brug for ekstra ledelsesfokus på dette område, som er hovedpunktet i universitetets Strategi 2016, fortalte Ralf Hemmingsen.

Bifalder satsning men siger op

Nu, et par uger efter offentliggørelsen, meddeles det så i en nyhed på kunet.dk, at Hanne Harmsen – på eget initiativ, som formuleringen lyder – har valgt at fratræde sin nuværende stilling ved udgangen af april.

Om beslutningen siger hun, med henvisning til den planlagte ansættelse af en ny prorektor for uddannelse, følgende:

»Jeg kan kun bifalde, at KU’s øverste ledelse ønsker at styrke uddannelsesområdet, men jeg har besluttet at søge nye jobmæssige udfordringer«

Rektor beklager beslutningen

Rektor Ralf Hemmingsen beklager Hanne Harmsens fratrædelse:

»Hanne har været en central person i det øgede fokus på uddannelse på KU og har succesfuldt håndteret en lang række initiativer på området i de seneste år,« siger han.

Hanne Harmsen har blandt andet haft ansvaret for gennemførslen af KU-initiativet ’Den gode uddannelse’. Her blev der igangsat hele 66 uddannelsesprojekter, der sigtede mod at udvikle undervisningsformer, eksamensformer, studiemiljø, pædagogik, vejledning og på at skabe tættere forbindelse mellem uddannelserne og universitetets forskningsmiljø.

En ny vicedirektør for uddannelse vil først blive ansat, når den nye prorektor for uddannelse er tiltrådt. Indtil da og fra 1. maj konstitueres nuværende souschef Anni Søborg i stillingen som vicedirektør for uddannelse.

Nicklas.lund@adm.ku.dk

Seneste