Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

KUA fejrer flytning med firserfunk og fadøl

INDVIELSESFEST – Skelettet af det gamle KUA står tilbage lidt endnu. Men for 600 ansatte og 5.000 studerende er flytningen til KUA2 nu et overstået kapitel. Det er tid til at pakke flyttekasserne ud. Det Humanistiske Fakultet inviterede studerende og ansatte til reception med fri bar, funkmusik og en fejring af fremtidens KUA.

Et tomt auditorium i støvet grøn. Et forladt kontor i nuancer af brun. Fotografier fra et dødsbo. Præsenteret til lyden af firserfunk, ekstatisk sax og upbeat rytmer. Så er scenen sat for den officielle indvielse af det længe ventede KUA2 og afskeden med en sejlivet gammel dame, det ”midlertidige” betonbyggeri, der indtil i år har huset gamle KUA.

»Denne dag er en symbolsk snoreklipning,« lyder dekan Ulf Hedetofts ord fra talerstolen. I følge dekanen er KUA2 en materialiseret utopi. »Godt nok forsinket – men meget, meget flot.« Og så følger en opfordring: »Tag bygningen i besiddelse. Benyt faciliteterne til fulde. I er velkomne året rundt – måske undtagen lige juleaften.«

Måske har dekanen særligt god grund til at helligholde netop juleaften som fridag. Sidste år blev en tiltrængt juleferie erstattet med flyttestress og byggerod, da den ventede ibrugtagelse af de nye bygninger blev udsat. Først nu kan han se tilbage på en veloverstået flytning og fejre alt det, der er at se frem til.

»Vi fejrer, at vi har fået et fantastisk nyt og moderne hus, at HUM nu (næsten) er samlet på ét campusområde for første gang nogensinde, og at vi langt om længe kan vise os frem for resten af verden med tidssvarende forhold, der svarer til den store samfundsmæssige betydning, som humanistiske forskere, undervisere og studerende reelt repræsenterer,« fortæller dekanen.

LÆS OGSÅ: Udskydelse af flytning betyder årsskifte med flytterod og ‘damage control’.

»Det kan være lidt vemodigt at tage afsked«

MIBB, The University of Copenhagen Big Band, fylder aulaen med funk. De spiller Jukka Linkola, Tom Scott og ”Humanioras Festfanfare”, komponeret til lejligheden af dirigent Mads Padsberg. Der er fugle i relief på væggene. Kunstfærdigt udførte birketræer skyder op fra gulvet. Facadens klatreplanter kaster skygger i rummet.

»Her er rigtig flot. De gamle lokale på TORS var ligesom en folkeskole, det er nok det værste sted vi har været,« fortæller Carina Solgaard, danskstuderende med tilvalg i religion og arabisk.

Hendes medstuderende, Sandra Sunnassee, tilføjer, »det kan nu også være lidt vemodigt at tage afsked med det gamle.« De er enige om, at det er en fordel, at fakultetet nu er samlet, selv om det også betyder, at der er længere mellem de kendte ansigter på gangen.

Rygterne om de børnesygdomme, KUA2 har døjet med, bekymrer de sig ikke om: »Vi har hørt om problemer med springvandet og fugt i loftet. Og brandfarlig gulvbelægning på rygerterrassen. Men det er ikke noget, vi selv har oplevet. Vi synes, det fungerer rigtig godt.«

Hvidvin i solen og undervisningsfri

Udenfor skinner solen, og der går ikke længe, før fakultetets studerende og ansatte har fundet sig til rette langs kanalen, der skærer sig vej ned mellem KUA1 og KUA2. Der er chokolademousse med hindbær, kolde fadøl og hvidvin. Og undervisningsfri for alle på Søndre Campus hele dagen.

Big Bandets musikere har stillet instrumenterne fra sig og har fundet vej til receptionens buffet.

»Jeg synes, jeg spottede noget oliventapenade tidligere,« siger bassist, Thomas Cortes, håbefuldt. »Men humanister er jo nogle nassere. I det mindste var der rigeligt med vin.«

Thomas studerer musikvidenskab og er dermed blandt de sidste tilflyttere til den nye bygning. Både han og pianisten Simon Hinz, også fra musikvidenskab, er tilfredse med de nye omgivelser. »Her er vildt lækkert. Og meget fancy,« siger Simon. De afslører, at der vil være mere gratis øl og vin fra klokken 15, hvor Big Bandet giver koncert igen.

LÆS OGSÅ: Flyttefest på Musikvidenskab blev afbrudt med besked om afblæst flytning

Eftermiddagen byder på åbent hus på institutterne MEF, TORS, SAXO og IKK. Senere på aftenen får KUA2 besøg af Figurines’ Christian Hjelm og singer-songwriter Ida Gard, som spiller op til fest, inden humanioras helt egen pladevender, DJ Mads Hamlet, tager plads bag mixerpulten.

Indvielsesfest for KUA2, fredag d. 20. september klokken 10 – 23. Med afterparty på Studenterhuset fra 23 – 04. Til læsere, der ser artiklen her i tide: Husk gyldigt studiekort. Se også den officielle facebookside.

uni-avis@adm.ku.dk

Seneste