Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Uddannelse

Kubulus’ mentorprogram sat i gang

NETWORKING - Festsalen på Københavns Universitet lagde 12. januar hus til det første møde mellem årets nyudklækkede mentorpar

Der var trængsel i Festsalen, da alumneforeningen Kubulus skød årets mentorprogram i gang. Lidt over 200 mennesker var mødt op for at møde deres kommende mentor eller mentee for første gang.

På trippende tæer og med let svedige håndflader tog de mange fremmødte plads omkring bordene i salen og begyndte på det, som blev et af eftermiddagens store emner: Networking.

Der blev ivrigt givet hånd på kryds og tværs mellem de unge studerende og de fremmødte repræsentanter fra de deltagende virksomheder, organisationer og ministerier.

Brug din mentor

De nye mentorpar var på forhånd blevet matchet af alumneforeningen Kubulus, som står bag ordningen. Målet er at sikre de unge kandidatstuderende en bedre overgang fra studieliv til arbejdsliv.

Til eftermiddagens arrangement havde man derfor inviteret konsulentvirksomheden KMP+ til at holde oplæg om, hvordan man bedst bruger sin mentor eller mentee.

»Det er vigtigt, at de nye mentorpar får nogle redskaber at arbejde med, så de kommer godt fra start,« sagde Signe Nielsen, der er koordinator for mentorprogrammet ved Alumnesekretariatet.

Rift om pladserne

Der har været mange ansøgere til pladserne i årets mentorprogram. På Alumnesekretariatet har man oplevet en stigende interesse for ordningen både blandt de studerende og hos virksomhederne.

»Finanskrisen har formodentlig været med til at sætte skub i de unge studerende. De føler sig nødsaget til at tænke mere proaktivt i forhold til deres uddannelse,« forklarer Signe Nielsen.

I den forbindelse roser hun også de 29 virksomheder, der deltager i årets mentorordning. Deres opbakning om projektet har betydet, at man i år har kunnet matche 147 par mod kun 92 i 2009.

Et godt tilbud

Tilbage i salen er dagens arrangement ved at være overstået. Nye kontakter er blevet skabt, og det et år lange makkerskab mellem mentor og mentee kan nu begynde.

På vejen ud fanger Universitetsavisen et af de nydannede mentorpar. De er særdeles tilfredse med dagens arrangement. Mentee, Anders Bjerg Pedersen fra Datalogi, forklarer:

»Det er et virkelig godt tilbud for en studerende som mig, der ikke er sikker på, hvad der rører sig ude i det private erhvervsliv.«

Hans nye mentor, Søren Borgkvist fra it-virksomheden KMD, supplerer smilende »Jeg ville ønske, at jeg også havde fået sådan et tilbud, da jeg var ung.«

anip@adm.ku.dk

Seneste