Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

KU’ere quizzede sig til Roskilde

FADØLSVIDEN – Studenterhuset var fuldt, da Uniavisen inviterede til pubquiz om seks Roskilde-billetter. Der måtte ekstraspørgsmål til, før samtlige sejrherrer kunne udråbes. Og lige en ting: Nej, Storbritanniens premiereminister hedder IKKE James Cameron …

»Cassius Clay!«

På et af holdene nærmest scenen er begejstringen stor over at kunne svare på, hvad bokseren Muhammed Alis fødenavn var. Så stor at en af deltagerne glemmer pubquizens naturlige hemmelighedskræmmeri og glædestrålende højlydt udbryder sit – i øvrigt korrekte – svar på spørgsmålet.

Men når det kun er et par af de nærmeste borde, der grinende bemærker det, skyldes det to ting. For det første er Uniavisen og University Post’s pubquiz så relativt velbesøgt (25 hold à tre deltagere), at bordene breder sig over det meste af Studenterhuset. For det andet er koncentrationen på de enkle hold så stor, at der ikke bruges kræfter på at lytte til de andre hold.

SE OGSÅ: Galleri: Pubquiz på Studenterhuset

Ganske forståeligt. For præmierne denne aften er også jævnt fremragende (hvis vi selv skal sige det). Der er nemlig et sæt Roskilde-billetter til de to tremandshold med fleste korrekte svar.

Robbie Williams … og…

Det kræver også en betragtelig paratviden, at kunne navigere sig igennem aftenens 45 spørgsmål, der omhandler alt fra kryptons elektroner over den spanske arkitekt Gaudis død til antallet af danske Nobelpris-vindere.

Visse af spørgsmålene volder større problemer end andre: For eksempel er det kun et sølle hold – Team Hell Yeah – der kan opliste alle Take Thats fem medlemmer. De fleste når ikke længere til Robbie Williams og Gary Barlow (og mangler dermed Mark Owen, Howard Donald og Jason Orange).

Omvendt kender langt de fleste efternavnet på Storbritanniens premiereminister (hvilket var nok). Men den gode Mr. Cameron hedder altså ikke ’James’ – det er den amerikanske Titanic-instruktør – men ’David’.

Beatles afgjorde andenpladsen, Team Skæg og Boller tog guldet

At sværhedsgraden er høj bevidner en gennemsnitscore på 18,7 rigtige svar. Men tre hold skiller sig ud.

’Summertime’ og ’Juren rundt’ endte således på en delt andenplads med 26 rigtige svar hver.

Og det betød, at den billetgivende sølvmedalje måtte afgøres med et ’sudden death’-spørgsmål i tiebreaken. Holdene fik hver især 60 sekunder til at nævne så mange af Beatles’ officielle albums som muligt. Og her trak Summertime det længste strå med otte rigtige – to flere end Juren rundt. Således kunne aftenens første tre billetter overrækkes til Sophie Rasbash, Rasmus Espenhain Nielsen og Peter Anders Andersen.

Med 27 rigtige svar blev aftenens vindere dog ’Team Skæg og Boller’, der bestod af Hani Abildskov Abu-Khalil, Kristian Bunkenborg og Andreas Ross Petersen.

Uniavisen og University Post takker for en fremragende aften og ønsker vinderne en god festival!

Du kan (gen)se quizens spørgsmål og svar her

Nicklas.lund@adm.ku.dk

Seneste