Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Kultur

KU'ere vandt flere priser til Folkemødet

Samtlige finalister ved årets store debatdyst på weekendens Folkemøde på Bornholm var fra Statskundskab og Jura på Københavns Universitet. Det var også en KU-forsker, der vandt 'Science Slam'.

På Folkemødets varmeste dag stod finalen i DM i debat i den tætpakkede Gæstgivergård i Allinge. De fire finalister skulle kæmpe om titlen som Danmarks bedste debattør, men uanset udfaldet kunne Københavns Universitet dog bryste sig af at have vinderen i sin gård.

For alle fire finalister i årets DM i debat er studerende ved Københavns Universitet. Nilly Taheri er jurastuderende, mens både Emil Sloth Andersen, Sigrid Friis og årets vinder, Andreas Weidinger, slår deres folder på Statskundskab.

Vandt over 29 debattører

Det oprindelige felt bestod af 30 unge debattører og meningsdannere, der i to indledende runder skulle kæmpe om otte pladser i semifinalen. Semifinalen foregik også på Folkemødet, hvor semifinalisterne skulle dyste om en plads i lørdagens finale.

Udover at være KU-studerende, er alle fire finalister medlemmer af et ungdomsparti. Nilly Taheri repræsenterede Danmarks Socialdemokratiske Ungdom, Andreas Weidinger er formand for Konservativ Ungdom mens både Sigrid Friis og Emil Sloth Andersen er medlemmer af Radikal Ungdom.

KU-forsker vandt Science Slam

På årets Folkemøde kunne man også opleve en anden slags debatkonkurrence. Københavns Universitet, Copenhagen Business School og Danmarks Tekniske Universitet afholdte i fællesskab ‘Science Slam’, hvor fire topforskere dystede i formidling.

Også her vandt KU, og Sabrina Vitting-Seerup fra Institut for Kunst- og kulturvidenskab kunne føje endnu en pokal til den samling, hun startede, da hun sidste år vandt VM i Public Speaking.

Sabrina Vitting-Seerup leverede en kernehumanistisk tale om manglen på repræsentationer og mangfoldighed i dansk kulturliv og er i øjeblikket igang med at skrive sin ph.d. ved Københavns Universitet.

Seneste