Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Kun få KU-administratorer er ulykkelige i deres job

KORT NYT TIRSDAG - Kun få KU-administratorer er ulykkelige i deres job -Sådan vil Morten Østergaard spare 2,5 mia. på SU'en - Ordblinde føler sig oversete i uddannelsessystemet - Økonomisk Institut: Undervisningen er skam kritisk.

Kun få KU-administratorer er ulykkelige i deres job

Langt størsteparten af de administrative kernetropper i KU’s fællesadministration udtrykker ‘høj’ eller ‘mellem’ glæde ved deres arbejde. Kun 10-15 procent hænger med skuffen over deres job. Det viser en øjebliksundersøgelse, der tirsdag morgen blev fremlagt for den samlede fællesadministration i KU’s festsal i slagskyggen fra et bjerg af croissanter. Men tallene skal være bedre, mener ledelsen, så i de kommende måneder bliver kampagnen ‘Spot på arbejdsglæde’ rullet ud blandt hundredevis af KU-ansatte i det indre København.

Sådan vil Morten Østergaard spare 2,5 mia. på SU’en

Morten Østergaard er kommet med et svar til Finansudvalget om, hvordan regeringen vil spare på 2,5 milliarder kroner på SU’en: Det skal ske med begrænsning af SU til normeret studietid og en ny lånemodel til kandidatstuderende. Det skriver Altinget.dk. Det kan dog fortsat virke uklart, hvad uddannelsesministeren præcis agter at gøre. Altinget.dk skriver således, at selvom regeringen »vil kikke uddannelsessystemet i kortene«, så: »ligger det dog ikke umiddelbart i kortene, at regeringen … vil begynde at skære i SU’en. Skulle regeringen imidlertid ændre holdning, så vil der ifølge egne beregninger fra Uddannelsesministeriet være 2,5 milliarder kroner at hente på blandt andet at gøre SU’en til en lånemodel på kandidatmodellen«. Hvad angår Morten Østergaards eget svar til Finansudvalget, lyder det sådan her: »en begrænsning af SU til den normerede studietid, samt omlægning af stipendium til lån for studerende på overbygningen, vil reducere de offentlige udgifter«.

Ordblinde føler sig oversete i uddannelsessystemet

Ordblindeforeningen efterlyser bedre hjælp på uddannelsesområdet. Danske Studerendes Fællesråd kender godt til problemstillingen, ligesom Venstre vil have uddannelsesminister Morten Østergaard (R) til at redegøre for, om vi lever op til FN’s handicapkonvention, skriver Altinget.dk.

Økonomisk Institut: Undervisningen er skam kritisk

Studieleder Erling Nielsen på Økonomisk Institut på KU afviser den kritik fra studerende, der har krævet et opgør med, hvad de ser som ureflekteret og dogmatisk undervisning, skriver Information.

Seneste