Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Kultur

Kunstnere kringler klimakrisen

Som teaterpersonligheder med hang til satire, har de i årtier sat fokus på utilfredsstillende politiske forhold, og tirsdag den 10. november giver Dario Fo og Franca Rame deres kontroversielle bud på, hvordan klimakrisen skal kringles

De mødtes tilfældigt på teateret, hvor han lidt klodset kurtiserede hende ved at lade som om, han ikke så hende. Efter et par uger kyssede hun ham uden at spørge om lov, og siden har de haft et politisk og kunstnerisk aktivt liv sammen.

Der er gået næsten seks årtier siden backstagekysset i 1951, når parret nu, som optakt til FN’s klimakonference, besøger Institut for Kunst- og Kulturvidenskab på det Humanistiske Fakultet, for at tale for og diskutere med de fremmødte.

Venstreorienterede sten i højreorienterede sko

Hun blev født ind i en 300 år gammel omrejsende teaterfamilie, hvor dukkeførere og skuespillere opførte alt fra bibelske tekster til Shakespeare – og hun er passioneret venstrefløjspolitiker og feminist, med så stærke synspunkter, at det i et enkelt tilfælde har kostet hende et fysisk overfald.

Han er både kritiker, billedkunstner, skuespiller, dramatiker og teaterleder, og han lærte den folkelige fortællings kunst som barn, da han lyttede til de røverhistorier som bedstefaren fortalte, for at trække kunder til sin grøntsagskærre.

Han har gjort sig upopulær hos Silvio Berlusconi med sin Berlusconifjendske satire – og så har han fået Nobelprisen i litteratur.

De har det begge fint med at være sten i skoen på magthaverne, og nu er det altså klimafolkenes små sko, som skal fyldes med grus.

Hvis du vil se, hvordan det går med det, så sørg for at tilmelde dig her.

Der vil være en kyndig tolk, som sørger for, at du forstår, hvad de faktisk siger.

Detaljer

Tid: 10. november 2009 kl. 11.15 til 13.00

Sted: KUA, lokale 23.0.49 (stueetagen i bygning 23)

Arrangør: Institut for Kunst- og Kulturvidenskab

uni-avis@adm.ku.dk

Seneste