Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

KU’s hovedbygning udsat for flere indbrud

KRIMINALITET – I løbet af få uger er der blevet begået fire indbrud i Nørregade 10. Nye vinduer og forhøjet vagtmandskab skal forebygge fremtidig kriminalitet og genetablere trygheden blandt de ansatte.

Hele fire gange har der de seneste uger været uønsket og langfingret besøg i ’Museumsbygningen’ – en af de centrale bygninger på adressen Nørregade 10, hvor Københavns Universitets ledelse og fællesadministration har hjemme. Det skriver universitets intranet, KUnet.dk.

Natten til den 9. marts brød tyve ind i bygningen, hvor de stjal flere flere pc’er og iPads. Torsdag den 14. marts foregik forbrydelsen i dagtimerne, da en medarbejder fik stjålet en iPhone fra sit kontor.

Og noget kunne tyde på, at tyvene har fået smag for KU. En sent arbejdende KU’er stødte således på to fremmede mænd i Museumsbygningen ved 21-tiden mandag den 18. marts. De spurgte på gebrokkent dansk, om der var lukket. Da medarbejderen ringede til politiet, forsvandt de.

Stærkt glas og koldt vand i blodet

De seneste ubudne gæster havde fået adgang til bygningen ved at smadre en rude i en dør – og det var tredje gang, at indbrudstyve havde valgt den entré.
Derfor, siger driftschef Erwin Koster til KUnet.dk, bliver disse ruder nu skiftet ud med forstærket glas, der ikke kan slås i stykker; ligeledes opgraderes
eksisterende videoovervågning.

»Og så får vi igen et vagtselskab til at tjekke bygningerne om aftenen,« siger Erwin Koster, der har følgende opfordring til de ansatte i Nørregade:

»Jeg kan godt forstå, hvis medarbejderne er utrygge. Jeg vil råde folk til at låse dørene, når de går, tage den med ro og ringe til politiet, hvis de oplever noget mistænkeligt.« siger driftschefen.

Nicklas.Lund@adm.ku.dk

Seneste