Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

KU's løbeklub til halvmaraton i Berlin

PERSONALESPORT - Om maratonløb indgik i Humboldts visioner for det frie og alment dannende universitet, skal vi lade være usagt, men KU-løberne havde en skøn maraton i Berlin

Solen skinnede fra en skyfri himmel, da Københavns Universitets Løbeklub drog af sted til Berlin den 1. april i en lånt bil fra Institut for Geografi og Geologi.

Den såkaldte ’geobil’ førte os sikkert til Berlin, hvor adskillige medlemmer af klubben havde tilmeldt sig årets Berlin Halbmarathon.

Andre sluttede sig til i Berlin, hvor vi residerede i en stor lejlighed mellem Kreuzberg og Mitte, tæt på byens hovedattraktioner og vandhuller.

Berlin Halbmarathon der løb af stablen den 3. april, havde i år ikke færre end 28.000 deltagere, så konkurrencen var stor!

Gode intentioner og gode tider

Universitetets løbeklub har nu eksisteret i snart to et halvt år, og deltagerne spænder fra motionsløbere med rigtig gode intentioner til trænede løbere med rigtig gode tider.

Et af klubbens medlemmer kom da også i mål med en tid, der placerede ham blandt den bedste tiendedel, mens andre var stolte over blot at have gennemført den 21 kilometer lange tur.

Start og mål var på Alexanderplatz, hvorefter man løb langs en god bred rute med masser af bands og publikum forbi alle seværdighederne på Unter den Linden og Strasse des 17. Juni. Ruten fortsatte ud til Charlottenburg-slottet og retur via Check Point Charlie og Potsdamer Platz.

Mange andre danske løbere deltog, og undervejs var der stor opbakning med heppekor, svingende brassbands og sambaorkestre og anden underholdning, på denne årets første rigtig varme dag med 25-30 grader.

Medlemmer fra alle KU-hjørner

Undervejs passerede løberne statuen af Wilhelm von Humboldt, der skuede ned fra sin piedestal ved Universitetet. Om maratonløb indgik i Humboldts visioner for det frie og alment dannende universitet, skal vi lade være usagt, men på dagens disciplinerede og højt specialiserede videnscentre giver det rigtig god mening.

Løbeklubben der løber hver torsdag kl. 17 fra det gamle kommunehospital, er indtil videre en lille klub, men der er plads til flere, og det er ganske gratis. Vi har flere gange været omkring 20 løbere til start. Det sociale samvær før, under og efter løbeturene er helt i top, og styrken ved løbeklubben er helt klart mødet med kolleger fra andre hjørner af KU.

Natur- og samfundsvidenskabsfolk mødes med humanister og fuldmægtige og får et spændende indblik i hinandens arbejde – og et indgående kendskab til hovedstadens løberuter!

Find KU Løbeklub på Facebook og http://motion.ku.dk/loebeklub.

Seneste