Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Kvasikrystaller gav nobelpris i kemi

NYHEDSOVERBLIK TORSDAG - Nobelprisen i kemi for opdagelsen af kvasikrystaller - Østergaard om fremtidens uddannelse og undervisning - Dansk politik svømmer i lobbyisme.

Nobelprisen i kemi for opdagelsen af kvasikrystaller

Modtageren af årets nobelpris i kemi, Daniel Schechtman, fik prisen for sin opdagelse af kvasikrystaller, der ændrede videnskabens opfattelse af, hvad et fast stof kan være. Schechtman opdagede krystallerne allerede i 1982, men dengang var der ikke andre på hans forskningsafdeling, der ville dele hans opdagelse, fordi den blev opfattet som ’naturstridig’, og han blev endda bedt om at forlade sin forskergruppe, skriver Berlingske Tidende.

Fremtidens uddannelse og undervisning

Morten Østergaard, nyudnævnt videnskabsminister (R), har svaret på spørgsmål fra et panel af unge studerende. Østergaards svar på et spørgsmål om undervisningsmængden på universiteterne ud fra et eksempel på forskellen mellem biovidenskab og litteraturvidensab på Københavns Universitet (KU), var, at det er nu er en ambition, at uddanelsernes kvalitet skal højnes, og at der skal oprettes flere studiepladser. TV 2, Go´ aften Danmark, onsdag 5. oktober 2011.

Dansk politik svømmer i lobbyisme

Der foregår systematisk lobbyisme i dansk poiltik, men politikerne mener ikke selv, at det er et problem, siger Signe Bast fra det Samfundsvidenskabelige Fakultet, KU, til Videnskab.dk. Signe Bast har skrevet speciale om lobbyisme.

Seneste