Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Kvote 2-studerende senere i mål

NYHEDSOVERBLIK FREDAG - Kvote 2-studerende senere i mål - Mindfulness kan hjælpe på eksamensangst - KU fylder 534 år - Niels Bohr Institutet med til at påvise spor efter vand på Mars.

Kvote 2-studerende senere i mål

Mens kvote 1-studerende i gennemsnit er seks år om at gennemføre en lang videregående uddannelse, så tager det i snit fem måneder længere for studerende, der er optaget gennem kvote 2. Det viser nye tal fra Uddannelsesministeriet. På den baggrund kritiserer Mads Rørvig,Venstres SU-ordfører, at regeringen i år har valgt at give kvote 2 fri, så uddannelsesinstitutionerne selv bestemmer, hvor mange de vil optage på kvote 2 frem for på karaktersnit (kvote 1).
Politiken, 1. sektion Campus, side 8, torsdag 30. maj 2013

Mindfulness kan hjælpe på eksamensangst

En indehaver af en virksomhed, der udbyder kurser i meditation og mindfulness, og en professor i psykologi fra Harvard University, fortæller i Politiken, hvordan meditation og ‘mindfulness’ kan anvendes til at overvinde stress. I en anden artikel fortæller studerende Lasse Aagaard, musikvidenskabsstuderende på Københavns Universitet (KU), om sine erfaringer med at meditere. Det har blandt andet gjort det nemmere for ham at kunne koncentrere sig, siger han.

KU fylder 534 år

I morgen, lørdag den 1. juni, er det 534 år siden, at Christian 1. indviede KU i 1479. For at markere dagen bliver splitflaget hejst blandt andet på hovedbygningen på Frue Plads, fremgår det af KU’s intranet (kræver login). Universitetet i Köln, der blev grundlagt i 1388, fungerede i øvrigt som model for KU, der fik fire fakulteter: et teologisk, et juridisk, et medicinsk og et filosofisk.

Niels Bohr Institutet med til at påvise spor efter vand på Mars

Forsker Kjartan Kinch,Niels Bohr Institutet ved KU, har været med i en forskergruppe, der ud fra satellitbilleder fra Mars har fundet en række steder, hvor det ser ud som om, der er ler i planetens underlag. Leret kan indikere, at der har været masser af vand eller mudder, siger han. Ifølge Avisen.dk sendte Niels Bohr Instituttet i går en pressemeddelelse ud, hvor de offentliggjorde flere resultater.

anfj@adm.ku.dk

Seneste