Annonce
Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Debat

Lad os gå reformamok - på den rigtige måde

Reformer — Statskundskabsstuderende Julie Frølich frygter, at nye reformer fra regeringens side vil være lig med nedskæringer, der rammer de studerende. Hun har tre alternative forslag.

FØR SOMMERFERIEN sparkede den borgerlige regering bolden op til en kommende vækstreform. Dette efterår vil de med finansminister Kristian Jensens ord lægge op til ambitiøse væksttiltag for dansk økonomi. Når borgerlige politikere ønsker ‘ambitiøse tiltag’ plejer det desværre normalt at betyde nedskæringer på velfærd og skattelettelser til de rigeste. Og desværre ofte med os studerende som gidsler.

SÅ SENT som sidste efterår fremlagde Venstre en såkaldt Helhedsplan, der ville sprænge SU’en i stykker. Og det var kun på et hængende hår, at vi fik reddet billig bolig-loven, som de borgerlige partier også ville skrotte. Det kan være mig, der er blevet paranoid efter at have haft blå partier ved magten det meste af min studietid her på Københavns Universitet. Men jeg frygter faktisk, at efterårets politiske menukort igen bliver krydret med de traditionelle borgerlige nedskæringer.

NU SKAL alle vi, der tilhører centrum-venstre, jo ikke bare lægge armene over kors og sige nej til alle reformer. Så når nu regeringen virkelig ønsker en ambitiøs plan for Danmark, giver jeg gerne et par gode reformforslag, som jeg tror kan gøre Danmark bedre rustet til fremtiden.

 

Det kan være mig, der er blevet paranoid efter at have haft blå partier ved magten det meste af min studietid her på Københavns Universitet. Men jeg frygter faktisk, at efterårets politiske menukort igen bliver krydret med de traditionelle borgerlige nedskæringer.
Julie Frølich

FOR DET FØRSTE: Invester i uddannelse. I stedet for nedskæringer på uddannelse og SU er der brug for at vende skuden 180 grader. Vi ved, at Danmark kommer til at mangle kloge hoveder og hænder i fremtiden. Derfor er det nu, vi skal øge ambitionsniveauet og investere både i universiteter og erhvervsuddannelser.

FOR DET ANDET: Skab ro om boligmarkedet. Alle vi studerende ved, hvor svært det er at komme ind på boligmarkedet i København. I takt med at flere og flere flytter til hovedstaden, skal vi bygge langt, langt flere kollegier, billige boliger og almene boliger, som er til at betale. Ellers bliver København en rigmandsghetto.

FOR DET TREDJE: Drop det snævre fokus på udkantsområder. Flere partier vil uden betænkningstid sende både offentlige arbejdspladser og uddannelser fra København til provinsen. Danske Studerendes Fællesråd har klogt påpeget, at det risikerer at smadre gode forskningsmiljøer. Ligesom endnu mere udflytning af statslige arbejdspladser ærligt talt mest af alt ser ud som en tidlig julegave til nogle glade jyske borgmestre.

SÅ LAD OS endelig bruge efteråret på at lave en masse ambitiøse reformer. Men reformer, der sænker skatten og forringer vores uddannelser? NEJ TAK!

Annonce

Seneste