Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Lægestudiet i Aarhus indfører kvote 2-optagelsesprøver

NYHEDSOVERBLIK TORSDAG - Lægestudiet i Aarhus indfører kvote 2-optagelsesprøver - Dansk Industri kritiserer forhøjede kvote 2-optag på RUC - Storbritanniens eliteuniversiteter foretrækker hvide studerende - Ny Aarhus-rektor vil have dialog - Jørgen Grønnegaard: Ledelseskrise ryster Aarhus Universitet - Professor: Regeringens krisekur er farlig for Danmark - Sådan kan kvantecomputere løse lineære ligninger.

Lægestudiet i Aarhus indfører kvote 2-optagelsesprøver

På Aarhus Universitet (AU) vil man som noget nyt indføre optagelsesprøver på kvote 2, skriver Jyllands-Posten. De studerendes ansøgninger er ikke længere tilstrækkeligt grundlag for optagelse. Prodekan for de sundhedsvidenskabelige studier på AU, Berit Eika, ønsker først at blive bedre til at vælge de rigtige kvote 2-studerende, hvorefter AU forventer at udvide kvote 2 fra de nuværende 10 procent.

DI kritiserer forhøjede kvote 2-optag på RUC

Dansk Industri (DI) mener, at det er for mange og for meget, at Roskilde Universitet vil optage en fjerdedel af ansøgerne via kvote 2, skriver Avisen.dk.

Storbritanniens eliteuniversiteter foretrækker hvide studerende

Ikke kun Oxford Universitet foretrækker ansøgere med hvid hud frem for farvet hud, sådan som det kom frem for en uges tid siden i medierne. Cambridge Universitet har det samme problem. Universiteterne diskriminerer ikke bevidst, men gør sig ifølge Information skyldige i ‘institutionel bias’.

Ny Aarhus-rektor vil have dialog

Brian Bech Nielsen vil som ny rektor for Aarhus Universitet lytte til medarbejderne og tage imod kritik, skriver Jyllands-Posten. Avisen bringer også et portræt af Brian Bech Nielsen: »Jysk på Aarhus Universitet«, i 1. sektion Indland, side 2.

Jørgen Grønnegaard: Ledelseskrise ryster Aarhus Universitet

Aarhus Universitet (AU) har fået ny rektor, mens to undersøgelser viser, at universitetet står i en alvorlig ledelseskrise, står der i Politiken i et indlæg af professor emeritus Jørgen Grønnegård Christensen. En arbejdspladsvurdering (APV) fra 2009 viste, at 90 procent af de ansatte på AU var tilfredse med deres arbejde på humaniora og samfundsvidenskab. I 2012 viste en APV, at tilfredsheden var faldet til 70-75 procent. Jørgen Grønnegård Christensen konkluderer: »Noget er altså gået galt«. Han slutter af med at spørge, hvad den ny rektor for AU vil gøre ved problemerne, og hvad bestyrelsen for AU sammen med rektor vil gøre ved den tilbageværende del af den ledelse og direktion, som disponerede galt.
Politiken, Kultursektionen, Debat side 8, torsdag 7. marts 2013.

Professor: Regeringens krisekur er farlig for Danmark

Professor i økonomi på KU og overvismand Hans Jørgen Whitta-Jacobsen advarer imod en ren nedskæringspolitik uden langsigtet fokus på at skabe velstand og vækst. Han henviser til Singapore som et muligt forbilede for Danmark, idet Singapore vil have højere lønninger for at sikre, at virksomhederne presses til at investere i mere effektive maskiner. Det er præcis den modsatte kur af Danmarks, påpeger Hans Jørgen Whitta-Jacobsen.
Berlingske, Business Magasin, side 16, torsdag 7. marts 2013

Sådan løser kvantecomputere lineære ligninger

For de lidt matematiknørdede: Virkeliggørelsen af Sets algoritme på en kvantecomputer, til løsning af to ligninger med to ubekendte med hjælp af to fotoner med sammenfiltrede kvantetilstande, er selvfølgelig en artikel værd i Ingeniøren.dk, og det skulle vist være et gennembrud på området.

anfj@adm.ku.dk

Seneste