Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Lange uddannelser står i vejen for at få børn

ØVRIGE MEDIER - Lange uddannelser står i vejen for at få børn - Forældre afgør unges uddannelse, desværre - Ekspertadvarsel mod salg af forfalskede lægemidler - Lystroldmand vækker Tietgenkollegiet til live.

Lange uddannelser står i vejen for børn

Karrierebevidste piger og kvinder kommer for sent i gang med at få børn – og derfor rasler fødselstallet ned i Danmark. Lone Schmidt, der er dr.med og ph.d. på Institut for Folkesundhedsvidenskab ved Københavns Universitet (KU), siger til Ugebrevet A4, at dengang kvinder tog korte uddannelser, kunne der være en idé i at tage uddannelsen først og få børn bagefter. I dag, hvor kvinderne udgør flertallet på universiteterne, duer den model ikke længere, siger hun.

Forældre afgør unges uddannelse – desværre

Blandt 1.700 gymnasieelever er det kun hver fjerde, der føler sig parat til at vælge en uddannelse, og kun få har talt med en uddannelsesvejleder, viser en undersøgelse fra Danske Gymnasieelevers Sammenslutning. I stedet er forældrenes råd afgørende. Det kan også være problematisk, fordi forældrene – i modsætning til uddannelsesvejledere – ikke har overblik over uddannelsessystemet og arbejdsmarkedet, skriver Jyllands-Posten.

Ekspertadvarsel mod salg af forfalskede lægemidler

Forfalskede lægemidler på internettet er et meget hyppigt problem, og man har som europæisk forbruger ingen chance for at vide, om de lægemidler, man selv køber på internettet, er virksomme eller direkte skadelige, siger cand. pharm. Rasmus Borup, Institut for Farmaci, KU, til Jyllands-Posten. Rasmus Borup i gang med et forskningsprojekt om forfalskede lægemidler.
Jyllands-Posten, 1. sektion, side 6, tirsdag 14. august 2013

Lystroldmand vækker Tietgenkollegiet til live

Tietgenkollegiet i Ørested var mandag aften skueplads for et spektakulært lysshow ved STRØMs åbningskoncert. Det skriver Politiken.dk, der også har en video af lysshowet, der blev lavet af ‘lystroldmanden’ Jakob Kvist.

anfj@adm.ku.dk

Seneste