Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Ledelsen: Ansattes bud var urealistisk

SVAR - Ifølge Arnold Boon, fakultetsdirektør på Det Sundhedsvidenskabelig Fakultet, kunne ledelsen ikke vælge de ansattes bud på rengøringen, fordi det ikke levede op til reglerne.

Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet (Sund) har valgt det private rengøringsselskab Allianceplus til at overtage rengøringen på fakultet den 1. september.

Godt nok var det såkaldte kontrolbud fra den lokale rengøringsafdeling på Sund billigst, men ifølge fakultetsdirektør Arnold Boon var forudsætningerne, der var lagt til grund for prisberegningen, ikke realistiske.

Desuden er ledelsen ikke juridisk forpligtet til at vælge kontrolbuddet, selvom det er billigst.

LÆS HOVEDARTIKEL: Bedst og billigt eller dyrere og dårligere

KU ikke specialiseret i rengøring

Arnold Boon påpeger, at de ansatte havde sat for få penge af til at dække de såkaldte overhead-udgifter, altså de omkostninger til administration, ledelse, it og bygningsdrift, der er forbundet med at huse rengøringsafdelingen.

Ifølge KU´s regler skal der afsættes 21 procent svarende til cirka to millioner kroner.

»Det kan godt være, at det er højt i forhold til private rengøringsfirmaer, men det er nu engang, hvad det koster at drive et universitet i centrum af København. Det er udtryk for, at KU ikke er specialiseret i at gøre rent, og at vi derfor også skal koncentrere os om vores kerneområder,« siger Arnold Boon.

Derudover havde de ansatte kun regnet med et fravær på 6,5 procent i forbindelse med sygdom og ferie, og det er ikke nok, når det nuværende fravær er på 19 procent, påpeger fakultetsdirektøren.

Må sikre kvaliteten

Han følte sig derfor heller ikke sikker på, at den lokale rengøringsafdeling ville kunne levere den rengøring, som de lovede i deres tilbud.

»Ja, de var billigst, men jeg skal også sikre, at vi får den kvalitet, som vi har brug for,« siger Arnold Boon og tilføjer, at fakultetet ville risikere, at de private udbydere klagede, hvis udbuddet ikke var foregået på lige vilkår.

Fakultetet har underskrevet kontrakten med Allianceplus, da Klagenævnet for Udbud har afgjort, at klagen fra de ansattes fagforbund ikke skal have opsættende virkning.

clba@adm.ku.dk

Seneste