Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Ledelsen: Vi går ikke efter tillidsfolk

IKKE FUGLS FØDE - Højst fem tillidsrepræsentanter er blandt de afskedigede, oplyser vicedirektør for HR

LÆS OGSÅ ARTIKEL: “Tillidsrepræsentanter blandt de afskedigede”.

Niels Balslev Wendelboe, vicedirektør for HR og organisationsudvikling, er enig i, at tillidsrepræsentanter, samarbejdsudvalgsmedlemmer og arbejdsmiljørepræsentanter nyder en særlig beskyttelse i en situation med personalereduktioner, som den KU står i lige nu.

Han oplyser, at der på nuværende tidspunkt arbejdes på at få det endelige overblik, men på tværs af KU forventes det, at der nedlægges cirka 140 stillinger gennem afskedigelser og indgåelse af frivillige fratrædelsesordninger.

Et kvalificeret bud er, at godt 600 medarbejdere på KU er omfattet af denne særlige beskyttelse, og vurderingen lyder, at mellem tre og fem af disse bliver berørt af nedskæringerne.

»I den nuværende proces med personalereduktioner bliver der ikke gået efter tillidsrepræsentanter eller samarbejdsudvalgsmedlemmer. Tværtimod har der netop været opmærksomhed om dette spørgsmål, og antallet af tillidsrepræsentanter, der berøres, er derfor også lavere end man kunne have forventet, når det tages i betragtning, at måske syv til otte procent af KU’s medarbejdere er omfattet af reglerne om beskyttelse,« siger Niels Balslev Wendelboe.

Tillidsfolk rammes også

Han tilføjer, at de enkelte fakulteter og institutter i forbindelse med personalereduktionerne blandt andet ser på hvilke arbejdsområder, der kan nedprioriteres, og hvilke opgaver der kan bortfalde. I den proces kan det ikke altid undgås, at nedskæringer rammer medarbejdere, der er tillidsrepræsentanter med videre.

»Samarbejdet mellem ledelse og tillidsrepræsentanter og samarbejdsudvalg er afgørende for at kunne håndtere den vanskelige situation bedst muligt, og der er mange steder et rigtig godt og konstruktivt samarbejde med henblik på under de givne vilkår at tilrettelægge den bedst mulige proces af hensyn til både de berørte medarbejdere og KU,« siger Niels Balslev Wendelboe.

clba@adm.ku.dk

Seneste