Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Life afskediger 60

BUDGET 2011 - Det Biovidenskabelige Fakultet har nu sat navn på de 60 medarbejdere, der mister deres job. Konstitueret dekan Erik Bisgaard Madsen beklager situationen.

60 medarbejdere på Det Biovidenskabelige Fakultet (Life) er onsdag den 5. januar blevet indstillet til afsked, 10 medarbejdere varslet ned i tid, mens 1 er blevet varslet til andre opgaver, som det hedder i den offentlige jargon. Af de 60 der blev indstillet til afsked er 17 VIP-medarbejdere og 43 TAP-medarbejdere.

Fakultetsledelsen håber, »at en del af dette overvældende tal kan afbødes gennem en række initiativer,« skriver konstitueret dekan Erik Bisgaard Madsen på Lifes hjemmeside.

Læs mere om besparelserne på Lifes hjemmeside

Håbet er, at nogle kan tilbydes anden beskæftigelse, så indstillingerne kan trækkes tilbage. Universitetet har i lighed med sidste år oprettet en cv-database, som skal sikre, at de afskedigede kommer i betragtning til relevante stillinger.

De afskedigede vil også blive tilbudt et outplacement-forløb, hvor der gives ekstern bistand til at søge ny beskæftigelse, ligesom der er mulighed for at modtage krisehjælp eller støtte i den vanskelige tid, frem mod ny beskæftigelse, skriver fakultetet på hjemmesiden.

Støt kollegerne

Årsagen til afskedigelserne er, at fakultetet skal spare 48 millioner kroner med en effekt på 24 millioner kroner i 2011.

Konstitueret dekan Erik Bisgaard Madsen understreger, at fakultetsledelsen naturligvis er rigtig ked af, at Life er tvunget til at fyre gode og dygtige medarbejdere.

»Det er vores håb i fakultetsledelsen, at alle ledere og medarbejdere bedst muligt vil støtte de kolleger, der må forlade os, med at komme videre i deres tilværelse. Samtidig må vi støtte hinanden i at sikre en fornuftig prioritering med færre ressourcer til rådighed, så vi om kortest mulig tid kan få balance i arbejdsliv og fællesskab,« skriver Erik Bisgaard Madsen.

clba@adm.ku.dk

Seneste