Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Life-faggrupper uenige om fusion

REAKTIONER - Dyrlægerne (og menneskelægerne) er glade ved udsigten til KU's kommende fusionsrunde. Men jordbrugsakademikerne mener, at det er gået, som man kunne frygte, med Life på KU.

Både JA – fagforeningen for jordbrugsakademikere – og Den Danske Dyrlægeforening har kommenteret Københavns Universitet (KU)’s planer om at fusionere Det Biovidenskabelige Fakultet (Life) og Det Naturvidenskabelige Fakultet.

Begge fagforeninger repræsenterer store personalegrupper på Life, og de er ikke helt på linje.

Jordbrugsakademikerne havde set det komme

JA modsætter sig fusionen. Foreningens formand, Kirsten Holst, frygter ifølge en pressemeddelelse, at Life vil miste ‘den stærke faglige sammenhæng’ på fakultetet, hvis fødevarevidenskabelige fokus populært kan koges ned til sloganet ‘fra jord til bord’.

Ifølge JA er fusionen en forventelig, men trist, konsekvens af sammenlægningen af Life (der tidligere hed Den Kongelige Veterinær- og Landbohøjskole) og KU i 2007.

»Det var lige præcis noget sådant, vi så som en fare ved udviklingen, da vi for fire år siden tog afstand fra Universitetsreformen. Dengang måtte vi samtidigt beklage, at et egentligt fødevareuniversitet ikke blev til noget,« meddeler Kirsten Holst.

Læger for både mennesker og dyr er med på fusionen

Til gengæld klapper dyrlægernes fagforening i hænderne over fusionen, selv om det fortsat er usikkert, hvad der egentlig skal ske med veterinærforskningen på KU.

Den Danske Dyrlægeforening ønsker sig, at dyrlægerne fremover får adresse på det kommende Medicinske Fakultet, som KU også har tænkt sig at oprette i 2012. Her indgår også det nuværende Farmaceutiske Fakultet og Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet. Og Dyrlægeforeningen er ikke bange for, at fusionen vil splitte veterinærforskningen op.

»Selv om dyrlægeuddannelsen placeres på Det Medicinske Fakultet har vi tillid til, at der fortsat kan være en god kontakt til den produktionsorienterede del af husdyrundervisningen, der naturligt vil ligge på Det Naturvidenskabelige Fakultet,« skriver Arne Skjoldager, som er formand for Dyrlægeforeningen i en pressemeddelelse.

Også Lægeforeningen støtter, at dyrlægeuddannelsen bliver del af Det Medicinske Fakultet.

»Mennesker og dyrs helbred hænger tæt sammen på en lang række områder,« siger Lægeforeningens formand Mads Koch Hansen ifølge pressemeddelelsen fra Dyrlægeforeningen.

chz@adm.ku.dk

Seneste