Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Ligestillingsminister vil lave mandekvote 2

NYHEDSOVERBLIK TORSDAG - Minister vil sikre flere mænd en uddannelse via kvote 2 - Regeringens akutjob-løsning skader dimittender - Kød og grønt skyld i sygdomsudbrud.

Minister vil sikre flere mænd en uddannelse via kvote 2

Ligestillingsminister Manu Sareen vil lave om på, at 57 procent af de videregående uddannelser i dag opnås af kvinder. Han foreslår, at man kan rette op på kønsskævheden ved at kigge på optaget i kvote 2, skriver Information. Manu Sareen mener, at det handler om mændenes holdning til uddannelse, og at man er nødt til at koncentrere sig om at få drengene med langt tidligere. Lektor og ligestillingsforsker Karen Sjørup, RUC, er bekymret for signalværdien i Manu Sareens forslag. Hun spørger, om ligestillingsministeren mener, at mænds ligestilling er mere værd end kvinders, selvom vi stadig lever i et patriarkalsk samfund.

Regeringens akutjob-løsning skader dimittender

Nyuddannede og arbejdsløse unge kan blive de store tabere i regeringens ny akutjobpakke, som angiveligt skal sikre job til 12.500 langtidsledige, der ellers står til at falde ud af A-kassesystemet, vurderer arbejdsmarkedsforsker og professor Henning Jørgensen ved Aalborg Universitet. Han mener, akutjobpakken skaber problemer for de unge. Det skriver Information.
Fra en højtuddannet faggruppe lyder der da også skarp kritik af ordningen. Det er formanden for ingeniørforeningen IDAs arbejdsmarkedsudvalg, der til ingeniøren.dk siger, at mens en gruppe bliver reddet på stregen, bliver det sværere for de nyuddannede at finde fodfæste. Dimittenderne har det svært i forvejen, men med akutjob bliver de skubbet yderligere bag i køen. I dag står 284 ud af 2.227 ledige ingeniører til at miste dagpengene fra år 2013, og de kan smile over akutjobpakken, mens de nuværende 770 ledige nyuddannede ingeniører har mindre at smile af, mener Morten Thiessen.

Kød og grønt skyld i sygdomsudbrud

Det seneste udbrud af en sygdom, der blandt andet har indlagt syv danskere med akut nyresvigt, er formentlig forårsaget af en smittekilde, VTEC-bakterier, i oksekød eller grønt, siger Susanne Knøchel, professor i fødevaremikrobiologi ved KU. Det skriver bt.dk. VTEC-bakterien bliver kaldt for ‘burgerbakterien’, da den har været skyld i flere sygdomsudbrud efter indtag af hamburgere. I alt er 12 danskere registreret med sygdomssymptomer, men mange flere kan være ramt af udbruddet uden at vide det, formentlig med diarré.

Seneste