Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Linda Koldau angriber Forskerforums journalistik

NYHEDSOVERBLIK MANDAG - Linda Koldau angriber Forskerforums journalistik - Professor: KU skal skynde sig at bruge opsparet overskud på forskning - Professor Erik A. Richter modtog Novo Nordisk Prisen 2012 - Nye spil holder gamle hjerner friske.

Linda Koldau angriber Forskerforums journalistik

Professor Linda Koldau mener ikke, at fremstiller hendes uoverensstemmelser med Aarhus Universitet på en saglig måde. I et langt indlæg på bloggen Forskningsfrihed? opregner Koldau alle de fejl, som hun mener, Forskerforums redaktionsleder Jørgen Øllgaard har begået til skade for bladets troværdighed. Hun skriver, at Pressenævnet nu vil se på sagen.

Professor: KU skal skynde sig at bruge opsparet overskud på forskning

Landets universiteter har sparet formuer op, som er langt større end de 6,5 procent af den årlige omsætning, der er accepteret fra politisk hold. Derfor foreslår Mogens H. Claesson, professor ved KU, i et læserbrev i Information, at hver af de 3.500 forskere ved Københavns Universitet (KU) hurtigst muligt skal have 100.000 kroner hver for at sikre, at KU når at bruge pengene før politikerne.

Professor Erik A. Richter fik Novo Nordisk Prisen 2012

For øjnene af 180 inviterede personligheder fra den danske forskerverden modtog professor Erik A. Richter, KU, Novo Nordisk Prisen 2012. Det skete i lørdags, og prisen består af en personlig pris på 500.000 kroner og en forskningspris på en million kroner, skriver Novo Nordisk Fonden i en pressemeddelelse. Richter er den 58. i rækken af prismodtagere og fik prisen for at være den første til at påvise, at fysisk aktivitet øger virkningen af hormonet insulin, der hjælper kroppen med at optage sukker.

Nye spil holder gamle hjerner friske

Stik mod en almindelig udbredt opfattelse kan computerspil faktisk være med til at skabe sociale relationer, fortæller Anne Mette Thorhauge fra Institut for Medier, Erkendelse og Formidling på KU. Sjove og lærerige computerspil gør det lettere at holde hjernen ved lige højere oppe i alderen, skriver Politiken, side 1, søndag 29. april 2012.

anfj@adm.ku.dk

Seneste