Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Linda Koldau-sagen: AU-ledelse opfordrede til mobbeanklager

NYHEDSOVERBLIK ONSDAG - Linda Koldau-sagen: AU-ledelsen opfordrede til mobbeanklager - Daglejeri spreder sig på universiteter - Er det ok at spise rugbrød med mug på? - Richardson: Fossile brændstoffer bliver for dyre.

AU-ledelse opfordrede til mobbeanklager

En institutleder på Aarhus Universitet (AU) opfordrede musikprofessor Linda Koldau til selv at rejse anklager om mobning rettet imod tre kolleger. Det skete uden, at Linda Koldau, der ikke har erfaring med lignende sager fra sit arbejde i Tyskland, blev orienteret om eller forstod de mulige meget negative konsekvenser ved at rejse anklagerne, skriver Information.

Daglejeri spreder sig på universiteter

Morten Hjelt, formand for Akademiske Daglejere, kritiserer i Information universiteterne for at omgå EU’s direktiv om tidsbegrænset ansættelse for at spare penge. Det sker ved at ansætte undervisere til at levere den samme undervisning på skiftende kontrakter: som ekstern lektor, lektorvikar, videnskabelig asistent, undervisningsassistent eller lignende.

Er det ok at spise rugbrød med mug på?

Ifølge Susanne Knøchel, professor på Institut for Fødevarevidenskab på KU, eksisterer der ikke en helt enkel tommelfingerregel for, hvornår ens madvarer skal smides ud, når de er mugne. Hvis det for eksempel drejer sig om et muggent rugbrød, så kan man godt nøjes med at fjerne en stor luns – det med mug på – af brødet og spise resten, siger hun til Bt.dk.

Richardson: Fossile brændstoffer bliver for dyre

Professor på KU, Katherine Richardson, har efter Klimakommissionen afleverede en rapport i 2010 om det fossilfri Danmark, brugt meget tid på at fortælle resten af verden om planen. Ifølge Richardson bliver priserne på fossile brændstoffer i fremtiden så høje, at det ikke vil kunne betale sig at bruge dem. DR, P1 Orientering, kl. 16:10, tirsdag 27. marts 2012.

Seneste