Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Løb en tur og scor 12

NYHEDSOVERBLIK TIRSDAG - Løb en tur og scor 12 - »Forskere laver vennetjenester som aldrig før« - Marlene Wind: Forskningsbaseret debat kræver robuste formidlere - Medarbejdere og studerende vil have et bæredygtigt KU.

Løb en tur og scor 12

Der er en dokumenteret sammenhæng mellem fysisk aktivitet og evnen til boglig indlæring. Forskerne kan se, at fysisk aktivitet blandt andet hjælper dannelse af hukommelsen på vej, siger Jesper Lundbye-Jensen, der er adjunkt ved Institut for Idræt på Københavns Universitet (KU), til Politiken.

»Forskere laver vennetjenester som aldrig før«

Forskere hjælper hinanden med at få deres navn på som medforfattere til videnskabelige artikler, de ikke selv har bidraget til. Det får Politikens analysedirektør Poul Aarøe Pedersen til at skrive, at man på universiteterne er i fuld gang med at udskifte videnskabskultur med gold præstationskultur, og det er ikke et plus, mener analyseredaktøren.

Marlene Wind: Forskningsbaseret debat kræver robuste formidlere

Forskere skal ikke være bange for, at formidlingen bliver uvidenskabelig i medierne, fordi forskning og journalistik er to helt forskellige ting, siger professor ved KU Marlene Wind ifølge Videnskab.dk. Hun har udgivet lærebogen om forskningsformidling ‘Slip din viden løs’. Marlene Wind blev for alvor kendt i medierne, da hun i 2013 udtalte sig kritisk om VK-regeringens aftale med Dansk Folkeparti om at forstærke grænsekontrollen.

Medarbejdere og studerende vil have et bæredygtigt KU

KU bør afsætte ressourcer til bæredygtighed og energibesparelser. Det mener ni ud af ti medarbejdere på fire udvalgte institutter: Kemisk Institut, Institut for Nordiske Studier, Institut for Antropologi og Biologisk Institut. 650 medarbejdere er blevet spurgt i en undersøgelse, som Grøn Campus ved KU har gennemført. Undersøgelsen viser også, at det ikke kun er hensynet til for eksempel el-regningen, der får medarbejderne til at ville spare på energien. Det er i langt højere grad hensynet til klima og miljø, der angives som begrundelse, skriver nyheder.ku.dk (kræver login).

anfj@adm.ku.dk

Seneste