Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

Løb for KU

500 KU-ansatte kæmpede sig vej igennem mudder og regn under årets firmastafet i Fælledparken

Den gule og røde stafet ligger klar på bordet. Holdet Samfundshjælperne er ved at sætte numre på trøjerne før skuddet går til årets firmastafet i Fælledparken.

Det er den 29. august, og regnen siler ned uden for blok 36 hvor Københavns Universitets knap 500 løbere så småt er ved at gøre klar til de fem gange fem kilometer stafet.

Samfundshjælperne skutter sig bagest i det bolsjestribede telt. Holdet består af folk fra fakultetsgangen på Samfundsvidenskab. Og dekanen løber selvfølgelig først.

»Hvis jeg ikke havde meldt mig til at løbe, var jeg aldrig kommet ud at løbe om morgenen i løbet af sommeren,« fortæller dekan Troels Østergaard Sørensen mens han kigger på uret.

Starten går om et kvarters tid, så det er med at komme op i startbåsene og varme op. Mai fra Samfundshjælperne kigger bekymret ud på den allerede godt mudrede grønsvær: »Det her bliver det rene mudderbad.«

På glatbane

Og mudderet sprøjter allerede da det første kuld løbere kommer i mål et kvarters tid senere.

Ph.d.-studerende Hanna Krauter fra Niels Bohr Institutet er kommet i mål på 25 minutter. Det sorte hår er vådt, og kinderne blusser mens hun skifter til varmt og tørt tøj.

»Det gik godt nok, men der var ikke noget med at sprinte til sidst. Det handlede mere om at holde balancen i mudderet,« fortæller hun.

Center for Kvanteoptik som Hanna Krauter kommer fra, stiller med to hold der internt dyster om at være blandt de bedste på Niels Bohr Institutet. Også i år ser det ud til at blive et tæt løb. De to kvanteoptiske løbere kommer samtidig rundt i svinget.

Bedst klædte hold

Mens de fleste af KU?s løbere har holdt sig til den diskrete sorte universitets-t-shirt, er Team AEM sprunget ud i lysegrønne regnslag beklædt med kanyler og holdnavn.

Afdeling for Eksperimentel Medicins dyrepassere synes vejret kaldte på lidt kreativitet, så Katja Serena snuppede et par vandskyende operationslagner og satte kanyler på.

»Der er medicin i hvis nogen skulle blive syge,« fortæller Tine og peger på paprødvinen.

Dyrepasserne fra Sundhedsvidenskab har følgeskab af to firbenede løbere. Balou og Duty slænger sig under bænkene ligeledes klædt i hospitalsgrønne regnklæder.

Duty løb også sine fem kilometer på vegne af forsøgsdyrene under sloganet: Løb for livet.

Top tre

Ved redaktionens slutning var det KU Xlab 1 fra Medicinsk Fysiologisk Institut der så ud til at blive universitetets bedst placerede kvintet.

I kategorien tre mænd og to kvinder opnåede de en flot 6. plads med tiden 1.53.27 tæt forfulgt af Institut for Idræts hold IFI4 der blev nummer ni i samme kategori.

Tredje hurtigste hold blev Nano-Lab 2 fra Niels Bohr Institutet der med fem mænd på holdet dog kun opnåede en plads som nummer 61 i deres kategori.

Læs om mere årets resultater på www.sparta.dk.

Seneste