Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Løkke vil have gruppeeksamen tilbage

NYHEDSOVERBLIK - Reelle hensigter eller valgflæsk fra statsministeren - KU-professor med forbeholden ros til oppositionens udenrigspolitik - Cambridge stadig verdens bedste - Den globale opvarmning hæmmer sig selv

Løkke vil have gruppeeksamen tilbage

Statsministeren byder gruppeeksamen velkommen tilbage i et nyt uddannelsesudspil for ungdomsuddannelser og videregående uddannelser, kan man i læse i dagens Politiken.

Løkkes kursskift er valgflæsk

Men det udspil imponerer ikke Jørgen Øllgaard hos FORSKERForum.

KU-professor med forbeholden ros til oppositionens udenrigsudspil

Oppositionen har præsenteret et fælles udenrigspolitisk udspil, som ifølge Ole Wæver, professor i international politik på Københavns Universitet er marginalt bedre end regeringens. Men såvel regeringen som oppositionen tænker for meget i, hvordan verden var indrettet i 1990’erne og i 00’erne.
Lyt til indslag fra DR P1 Morgen, onsdag den 7. september, her.

Den globale opvarmning hæmmer sig selv

Arktis varmer langsommere end forventet. Den globale opvarmning føder nogle vejrfænomener, der holder temperaturen nede. Det viser et nye omfattende analyser, der netop er fremlagt i Oslo, og som beskrives her hos Videnskab.dk.

Cambridge stadig verdens bedste universitet

Cambridge er for andet år i træk blevet kåret som verdens førende universitet af QS World University Rankings, efter at have forvist Harvard til andenpladsen sidste år. Se listen over de 50 førende universiteter her.

Seneste