Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

Lumre lækkerier fra kollegiekøkkenet

KOLLEGIELIV - Champagne, Nik og Jay og Ugens fisk. Universitetsavisen er taget til en ikke helt almindelig madklub på et helt almindeligt køkken på kollegiet Studentergården.

»Jeg skal måske bo i samme opgang som Nik og Jay«.

Ordene er Johans. Om en uge flytter han fra Studentergården og er derfor vært ved aftenens afskedsmiddag.

Det virker dog ikke, som om han kommer til at leve helt uden de gamle gangfæller. Meddelelsen om naboskabet til den danske popduo har i hvert fald en positiv effekt på Nina, der lettere pinligt berørt må indrømme, at »så kommer jeg på besøg hele tiden!«

Aftenens menu er sushi og bobler. Bestemt ikke hverdagsmad i køkkenet, hvad jeg også bliver bedt om at fremhæve.

Det daglige madbudget er betydelig lavere – maksimum 25 kroner per person, når der laves fælles aftensmad fem dage om ugen. Køkkenet hedder Abort og er fælles hjem for de 12 studerende, der deler sofa, køleskabe og hverdag. De 11 køkkener på Studentergården har spøjse navne, hvortil der ofte hører en historie.

Skæve navne

»Hvorfor køkkenet hedder Abort, er ikke helt sikkert, men det stammer fra 1930’erne og var vist noget med en beboer, der havde en kæreste, der skulle have en abort – førend den blev fri vel at mærke.

Andre eksotiske navne er Troglodyt, Kannibal og Pharisæer. Men dem kan aborterne ikke så godt lide. Altså Pharisæerne. Vist mere af tradition end på baggrund af et reelt fjendskab.

Alle bortset fra en enkelt ferierende ’aborter’ er til stede i aften. Dertil kommer et par tidligere beboere og et par kærester, hvilket rummer et enkelt personsammenfald. Hele 14 er bænket om bordet i det muselmalede køkken.

Snakken går livligt om, hvad der nu rører sig hos hver enkelt, og tonen er venskabelig og uformel – tenderende til det lumre.

Jacob knokler igennem inden studiestart og har den sidste uges tid arbejdet 60 timer. Kasper har netop afleveret speciale og er derfor jobsøgende, hvilket han får lidt tips til. Nina er just flyttet fra ’Gården’ og kan fortælle, at hendes nye udlejer er Sofie Lassen-Kahlkes ekskæreste, hvilket udløser et fælles »uoooh«.

En 12 minutters-løsning

»Men tilbage til aftenens vært, Johan. Han har prøvet at bo en del steder og har inden for de sidste fem år erhvervet sig hele 12 sygesikringskort. Det var derfor ikke tilfældigt, at han søgte ind på Studentergården:

»Jeg har læst på DTU og kendte derfor mest de kollegier, der ligger derude, men ville gerne bo i København,« forklarer han og fortsætter:

»Og så gik jeg efter et sted, hvor folk er lidt mere modne. Jeg gad ikke bo på et abeagtigt sted som Egmont, hvor der er fest hele tiden. Jeg gik ret meget op i mit studium, så det var vigtigt, at jeg kunne passe det også.«

I øvrigt kom Johans mor her også i sin ungdom, så der er lidt tradition at læne sig op ad der.

Populært sted

»Det er dog ikke sådan bare lige at komme ind. Studentergården er et populært sted, der modtager flere ansøgere, end der er pladser til, forklarer Mathias. Han har som tidligere medlem af beboerrådet, Gårdstyret, været med til at optage ikke færre end fem af de tilstedeværende.

Snakken falder på en af dem – Morten. Det viser sig nemlig, at hans ansøgning var lidt ud over det sædvanlige.

»Jeg har aldrig set så mange bandeord i én ansøgning,« fortæller Mathias. Morten formåede åbenbart også at vække opmærksomhed, da han om den netop nyplantede, men ynkelige hæk i haven skrev: »Hvis I har 12 minutter og en sæk gødning, så har jeg sgu en løsning.«

En nøgen kvinde på en kronhjort?

»Jeg læste om Fiskemagasinet her den anden dag, at de har ’Ugens fisk’. Det er en nøgen kvinde, der står med en fisk. Er det ikke random?«, udbryder Jacob på og leder dermed samtalen i en ny retning.

Kasper får lidt for hurtigt svaret, at »det skal jeg ind og kigge på bagefter.«

Flere af drengene i køkkenet er i gang med at tage jagttegn sammen, og Kasper overvejer i samme åndedrag, om der mon ikke findes et jagtmagasin med samme ugentlige indslag.

»Altså, du mener, hvor der sidder en nøgen kvinde overskrævs på en kronhjort?« spørger Jacob.

Aftenens sidste festlige indslag står Jacob (også) for, da han reklamerer for en festbutik på Jagtvej, hvor alle skal forbi og købe masker til det nært forestående maskebal, Abort er vært for.

Jacob viser hjemmesiden frem, så alle kan lade sig inspirere af de mange masker. Han finder også et andet kostume – et såkaldt oppusteligt pikkostume.

Anne-Mette udbryder begejstret:

»Så kan du være bonuspikken hele aftenen,« hvortil beboerne i kor udbryder:

»Det sagde hun også i går!«

pmd@stud.ku.dk

Seneste