Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Lykkeberg: Marlene Wind er farligere end al-Qaeda

NYHEDSOVERBLIK FREDAG - Lykkeberg: Marlene Wind er farligere end al-Qaeda - Amerikas nasser-kultur - Ingen diabetes i bushen - Bye bye repræsentativt demokrati - Min hakke, min skovl og min VMS-malkerobot - Brasilien åbner nyt kulturcenter for dansk forsker-ikon.

Lykkeberg: Marlene Wind er farligere end al-Qaeda

Det er helt oplagt, at typer som EU-forskeren Marlene Wind, professor ved Institut for Statskundskab, der ikke tiltror befolkningen evnen til at tænke selv, er farligere for demokratiet end al-Qaeda. Sådan siger bogaktuelle Rune Lykkeberg.
Information, Bogsektionen, side 8, fredag 21. september 2012

Amerikas nasser-kultur

De skjulte optagelser, hvor Obamas udfordrer Mitt Romney siger, at 47 procent af alle amerikanere er nassere og selvvalgte ofre, ville være politisk selvmord i en skandinavisk velfærdsstat, men i USA virker det ikke på samme måde negativt, siger Mads Fuglede fra KU’s Center for Militære Studier. I det vægtede gennemsnit af en stribe meningsmålinger, som RealClearPolitics opdaterer dagligt, fører Obama med 48,3 procent mod Romneys 45 procent.
Jydske Vestkysten, sektion 3, side 15, fredag 21. september 2012

Ingen diabetes i bushen

Australiens urbefolkning bærer måske i deres gener løsningen på gåden om, hvorfor nogle mennesker udvikler type 2-diabetes og andre livsstilsrelaterede sygdomme, mens andre bevarer et stærkt helbred trods usund kost og manglende motion. Der er nemlig ingen diabetes i bushen. Australske dna-forskere samarbejder om projektet med diabetesforskere fra KU’s Metabolismecenter.
Berlingske, sektion 1, side 10, fredag 21. september 2012

Bye bye repræsentativt demokrati

Regeringens centrale ministre kan ikke trække på mange personlige erfaringer i deres ‘kickstart’ af væksten på arbejdsmarkedet. KU-professor Niels Kærgård mener, at Folketinget er blevet en boble, der driver længere og længere væk fra vælgerne. Vi har en gruppe professionelle politikere, der ikke ligner dem, de skal repræsentere, siger han.
Jyllands-Posten, sektion 1, side 10, fredag 21. september 2012

Min hakke, min skovl og min VMS-malkerobot

Professor i jordbrugspolitik Niels Kærgård, KU, mener ikke, at landbruget har grund til at klynke. Erhvervet har vanskeligt ved at forstå de videnskabelige argumenter for de mange begrænsninger, regelsæt og kontroller. Nu har Landbrug og Fødevarer så postet 60 millioner i en treårig kampagne, der skal genoprette tilliden til landbruget med sloganet ‘Fremtiden er ikke så sort, som den har været’, akkompagneret af en film med sprød speak af Jørgen Leth.
Weekendavisen, sektion 4, side 7, fredag 21. september 2012

Brasilien åbner nyt kulturcenter for dansk forsker-ikon

En af 1800-tallets betydeligste danske naturforskere, Peter Wilhelm Lund, bliver hædret i Brasilien, skriver nyheder.ku.dk. I dag indvies et nyt kulturcenter i Lagoa Santa i Brasilien til ære for den danske videnskabsmand, hvis arbejde har bidraget til accepten af Darwins evolutionsteori. Kronprinsparret, ligestillings- og kirkeminister Manu Sareen og direktør Morten Meldgaard fra Statens Naturhistoriske Museum, KU, deltager.

Seneste