Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Må studenterpolitik være provokerende?

VALG - Frit Forum går i år til valg på de tre mærkesager: At vi er den eneste liste til venstre for midten, den eneste liste, der sætter studerende før bureaukratiet og den eneste liste, der ikke er i lommen på rektor, skriver de socialdemokratiske studerende.

Der er sikkert et par af vores studenterpolitiske modspillere, som vil mene, at det er tre meget provokerende mærkesager. Det er det også.

Men studenterpolitikken på Københavns Universitet tørster efter mere kant og debat – det leverer vi i Frit Forum.

For det første er Frit Forum faktisk den eneste liste, der politisk indrømmer at ligge til venstre for midten. Det skjuler vi ikke. Det betyder jo blot, at en Frit Forum-kandidat ved man, hvor man har.

For det andet er Frit Forum den eneste liste, der sætter de studerende over bureaukratiet. KU er danmarksmestre i at skabe bureaukrati for bureaukratiets skyld, mens vi studerende drukner i meritansøgninger, forhåndsgodkendelser, dispensationsregler, og så videre. Vi vil i bestyrelsen arbejde for, at bureaukratiet bliver langt mere smidigt, så der kan frigøres flere penge til uddannelserne.

For det tredje er Frit Forum den eneste liste, der ikke er i lommen på rektor. Universitetsvalget de seneste fire år har været et valg mellem Frit Forum og listen ‘Studenterrådet’, der har knyttet sig alt for tæt til rektor gennem hemmelige samarbejdsaftaler. Vi vil have studenterrepræsentanter, der tør udfordre vip’ernes magt og være med til at sætte dagsordenen.

Var det provokerende? Det håber vi! Et sundt demokrati lever af debat – også et studenterdemokrati – og der skal et sundt demokrati til at vælge de to studerende, der skal repræsentere KU’s 38 000 studerende.

Seneste