Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Mænd får højere karakterer for specialer end kvinder

KORT NYT MANDAG - Mænd får højere karakterer for specialer end kvinder - Millionærskatten er rimelig, mener professor - Gymnasieelever ved ikke, hvad de vil læse - Vitamindrikke er en åndssvag idé.

Mænd får højere karakterer for specialer end kvinder

Både mænd og kvinder får høje karakterer for deres specialer på Aarhus Universitet. Mændene får 9,4 og kvinderne 9,1. Det skriver Politiken. Ubevidst diskrimination eller skriver mændene bare bedre specialer i Aarhus?

Millionærskatten er rimelig

»Cepos beskriver millionærskatten som en »misundelsesskat«. Det er ikke noget argument. Det er simpelthen mistænkeliggørelse af anderledes tænkende. Man kunne med samme tvivlsomme ret betegne Cepos’ ønske om topskattelettelser som en ‘medlidenhedslettelse’,« argumenterer adjungeret professor Hans Henrik Bruun i Politiken i et indlæg til forsvar for en millionærskat.
4. juni, Kultur, side 6.

Gymnasieelever ved ikke, hvad de vil læse

Når eleverne i landets gymnasier har svært ved at vælge studium efter 3.g, kan det skyldes, at de ikke taler med en studievejleder. 61 procent har ikke haft nogen personlig kontakt til en studievejleder i hele deres gymnasietid, viser en undersøgelse fra Uddannelsesministeriet ifølge Jyllands-Posten. I samme avis opfordrer folketingsmand Søren Espersen (DF) de unge til at slappe af og tage den med ro.

Vitamindrikke er en åndssvag idé

Vitamindrikke er begyndt at sælge rigtig godt i Danmark. Men følge professor Lars Ove Dragsted, Institut for Human Ernæring er der ingen sundhedsgevinst ved at svælge vitaminiseret læskevæske: »De folk, der får vitaminerne, mangler dem ikke, så derfor ryger de bare ud igen, ligesom hvis du fylder benzin på en allerede fuld tank,« siger han til MetroXpress, 1. juni, forsiden.

Seneste