Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Mændene må ind i kampen, mener ligestillingsministeren

KAMPDAG - Kvindernes Internationale Kampdag er blevet indhentet af udviklingen, synes Lykke Friis, der i dagens anledning har lanceret et panel på 16 veluddannede mænd, der skal sparke debatten ind i tierne

Ligestillingsminister Lykke Friis (V) synes, at kønskampen er for smal. Kvindernes Internationale Kampdag er en støvet anakronisme, der bør erstattes af mere tidssvarende initiativer, mener hun.

»Vi kommer ikke i mål med ligestillingen, hvis vi ikke får mændene med (…) Jeg må konstatere, at det primært er kvinder, der diskuterer kvinder, som situationen ser ud nu,« sagde hun til dagbladet Information i går.

Allerede i slutningen af februar annoncerede Lykke Friis, der er Københavns Universitets tidligere prorektor, at debatten gerne skal nuanceres med nye perspektiver, så den foruden køn og seksualitet også skal komme til at handle om ‘social baggrund, alder og etnicitet’.

Veluddannede hvide mænd med grå stænk

I går blev paneldeltagernes navne afsløret.

Sammen er det tanken at de skal bidrage til et idekatalog for, hvordan mænd kan blive mere ligestillede, og hvordan debatten kan blive mere vedkommende for begge køn.

Som det fremgår af faktaboksen, er panelet overraskende homogent. Der er tale om fremgangrige mænd på 40+ på beslutningstunge poster. Den sammensætning er faldet KVINFOs direktør Elisabeth Møller Jensen for brystet.

Ingen skrumlen fra skurvogne

Hvordan vil etniciteter, minoriteter og socialt udsatte blive repræsenteret i en dialog, der føres af mænd fra erhvervslivet og universiteterne? spørger Eliasabeth Møller Jensen.

»(Deltagerne) kan tage os højere op i helikopteren og få nye ideer frem. Panelet skal naturligvis trække på andre kræfter end dem, der sidder deri. Hvis de beslutter sig for at sætte fokus på indvandrerdrenge, har de mulighed for at hente andre ind,« svarer ligestillingsministeren.

Københavns Universitet bidrager med tre professorer, Hans Bonde, Eske Willerslev og Mikkel Vedby Rasmussen.

gbg@adm.ku.dk

Seneste