Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Magistrene støtter studerende ved demo med muffins

OPBAKNING - Dansk Magisterforening brygger kaffe og serverer muffins for de studerende ved dagens demonstration på Frue Plads.

Dansk Magisterforening (DM) skriver i en pressemeddelelse, at man møder op for at støtte de studerendes aktioner foran rektoratet på Vor Frue Plads.

»Det er jo absurd at råbe op om verdensklasse-universiteter, når realiteten er forsvindende få undervisere og fag, der bliver skåret helt væk,« siger DM’s formand Ingrid Stage i en pressemeddelelse om nedskæringerne på universiteterne.

Meddelelsen fortsætter: DM støtter de studerende, der i disse dage demonstrerer mod fyringen af mere end en tredjedel af underviserne i løbet af de næste par år. De studerende kræver undervisningsgaranti og er bekymrede for fremtiden på deres uddannelse.

Skidt udvikling

»Det er en skidt udvikling, hvis vi i fremtiden kun kan bryste os af andenklasses universiteter med få undervisningstimer og frustrerede studerende, der går forgæves på nedlagte fagretninger og må opgive at fuldende deres drømmeuddannelse. Samfundet kommer til at mangle de uddannede biologer, og geologer må givetvis ty til udlandet for at få kandidater og forskere, der har haft bedre muligheder for at få undervisning i de nødvendige fag,« skriver formand i DM Ingrid Stage.

Seneste