Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Uddannelse

»Man skal skille sig ud i disse dage«

Mette Mølgaard Mogensen har netop afleveret sit speciale på Medievidenskab og er til Karrierebørs 2009 for at få inspiration til jobsøgningen og skærpe sit cv hos Magistrenes Arbejdsløshedskasse. Universitetsavisen er med på en lytter

»En af konsulenterne fra Danmarks Naturfredningsforening foreslog mig at have et resumé i toppen af mit cv,« indleder 29-årige Mette Mølgaard Mogensen velforberedt, da hun møder Kasper Mølgaard, der er udviklingskonsulent i Magistrenes Arbejdsløshedskasse. Han er med på Karrierebørs 2009 for at give råd til de KU-studerende, der gerne vil have et reality-tjek af deres cv’er.

Kasper Mølgaard nikker straks, mens han kaster sit første blik på Mettes to siders cv.

»Tre fjerdedele af alle arbejdsgivere læser først cv’et, dernæst ansøgningen. Så alene af den grund er det en god idé at skrive lidt om sine spidskompetencer i starten,« siger Kasper Mølgaard, og uddyber, at resuméet er en rigtig god måde at arbejde med sit cv på, fordi man her med rimelig få sproglige kneb kan vinkle cv’et og skræddersy sin jobprofil, så det passer til det job, man går efter.

Det er også fint at have et foto med i sit cv for at skabe så meget genkendelse som muligt.

Mette Mølgaard Mogensen drømmer om et job inden for kultur og eventområdet, hvor hun gerne vil være med til at trække internationale begivenheder til Danmark. Og cv’et er allerede dekoreret med flere relevante erfaringer fra kultursektoren.

Som snart nyslået kandidat med udsigt til en høj akademikerarbejdsløshed er Mette Mølgaard Mogensen klar over, at der skal en bred jobsøgning til. På karrierebørsen har hun derfor været forbi både Vestas og Folkekirkens Nødhjælps stand – virksomheder, som hun faktisk aldrig har tænkt på som mulige arbejdspladser før.

Flere bullets

»Dit cv er overskueligt og er nemt at læse for arbejdsgivere, men jeg savner nogle flere bullets under dine forskellige erfaringer. Generelt tænker arbejdsgivere mere i opgaver end i titler. Jeg kan læse, at du er grundlægger og medejer af firmaet Earlybird, men det kunne være spændende at få at vide, om du var den kreative kraft her, eller om du lavede regnskabet,« siger Kasper Mølgaard.

Mette fanger vakst pointen og noterer, at hun skal have nogle fine ord på de konkrete arbejdsopgaver og erfaringer i cv’et, der skjuler sig bag titlerne udvalgsmedarbejder, grundlægger og producerassistent.
»Det er lidt svært at vide, hvor meget man skal skrive, når man er nyuddannet, for man vil heller ikke give et forkert indtryk,« siger hun.

»Ja, det er en balancegang. Du behøver for eksempel ikke skrive, at du har været handicapmedhjælper tilbage i 1993, for det har intet med din fremtidige karriere at gøre,« siger Kasper Mølgaard, der til gengæld synes godt om, at Mette skriver, at hun har arbejdet som security-medarbejder.

»Det synes jeg er fint at nævne, fordi det skaber et mentalt billede hos mig af, at du er en ansvarlig person med autoritet. Det giver et positivt blik på dig.«

Korsanger for Gnags

Kasper Mølgaard fortæller, at han tidligere på dagen talte med en studerende, der under erhvervserfaring på sit cv havde skrevet, at hun havde sunget kor for Gnags.

»Det er jo ikke en erhvervserfaring, for det har intet med hendes fremtidige karriere at gøre, men jeg vil da rigtig gerne høre om det. Det giver jo et fokus, som folk kan huske, uanset om man kan lide Gnags eller ej.«
»Ja, man skal skille sig ud i disse dage,« siger Mette med et smil og udelukker ikke, at selv hendes medvirken i Universitetsavisen kan være karrierefremmende.

Mettes cv-tjek er ved at være slut. Kasper Mølgaards konklusion er, at Mette allerede har et godt cv, som vil bringe hende godt på vej. Og Mette virker parat til at indlede jagten på det første job. Men der er lige en sidste ting.

»Hvad med din alder?« spørger Kasper Mølgaard.

»Skal man dog have det med?« spørger Mette let modstræbende og med jysk charme.

»Ja, man bør i hvert fald skrive sine fødselsdata på cv’et,« svarer Kasper Mølgaard.

»O.k., så skidt med det,« slutter Mette med et grin og skriver sine fødselsdata ind i sit cv.

mwo@adm.ku.dk

Seneste