Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Mary kom forbi med legater

KORT NYT TIRSDAG - Mary kom forbi med legater - Akademiker-arbejdsløshed sætter rekord - KU åbner dumpecafé - Medierne gider ikke kvindesport - Skyl munden i bakterier.

Mary kom forbi med legater

Kronprinsesse Mary delte tirsdag formiddag to Crown Princess Mary Scholarships ud til to dygtige studerende fra KU’s australske partneruniversiteter, som er på studieophold i Danmark. I år var modtagerne folkesundhedsvidenskabsstuderende Stephanie Arrowsmith og jura- og økonomistuderende Johanan Ottensooser. De to modtager, ud over æren og en kongelig krammer, hver 10.000 kroner.

Akademiker-arbejdsløshed sætter rekord

Arbejdsløsheden for nyuddannede akademikere er historisk høj, skriver Berlingske. Næsten 30 procent af de unge akademikere, der er blevet uddannet inden for det seneste år, står stadig uden job.

Apropos har de universitetsabsatte HK’ere netop opfordret uddannelsesministeren til at prioritere elev- og praktikpladser frem for at overuddanne akademikere.

KU åbner dumpecafé

Det er ikke sjovt, at dumpe sine eksaminer. Til gengæld er dumpekarakterer en garanteret vej ud af akademikerarbejdsløsheden, om end ikke nødvendigvis arbejdsløshed generelt.

»Vi vil aftabuisere det at dumpe. Vi oplever, at det er meget skamfuldt at tale om for de studerende, når de ikke klarer sig godt. De holder det hemmeligt både for familie og venner og for os. De pakker det ind i andre problemer, og så finder vi ud af hen ad vejen, at de er dumpet. Det er en lettelse for dem at sige det, men de er også enormt kede af det.« Psykolog Anne Sillemann forklarer metroXpress, hvorfor Studenterrådgivningen har valgt at åbne en dumpecafé.
metroXpress 19. juni, 1. sektion side 10.

Medierne gider ikke kvindesport

De kvindelige sportsfolk fik kun en fjerdedel af mediedækningen ved sidste OL, konstaterer professor ved Institut for Idræt Gertrud Phister. »En forklaring kunne være, at sportsjournalister fortrinsvis er mænd, og at de skriver til mandlige læsere. Samtidig er det det, man kunne kalde ‘mandesportsgrene’ som fodbold, der bliver dækket mest. En undtagelse er tennis, hvor Caroline Wozniacki er meget succesrig,« siger hun til Politiken.

Skyl munden i bakterier

Suppler tandbørstningen med et gavnligt bakteriebad, foreslår professor Svante Twetman, Odontologisk Institut ifølge Danmarks Radio P1. Hvor mange bakterier, der præcis skal gurgles, er dog fortsat et åbent forskningsspørgsmål.
DR P1 Radioavisen, 18. juni kl. 17.00

Seneste